Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ - ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ
Κάλεσμα διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών

Κάλεσμα πάλης για να έρθουν στο προσκήνιο οι σύγχρονες ανάγκες και για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών απευθύνει η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων.

Μπροστά στην κινητοποίηση που διοργανώνεται στις 29 Σεπτέμβρη στο υπουργείο Παιδείας και στις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, η Πρωτοβουλία απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς με κείμενο συλλογής υπογραφών στο οποίο αποτυπώνονται οι ανάγκες και τα αιτήματα των ελαστικά εργαζομένων στην Εκπαίδευση. «Εμείς οι αναπληρωτές - συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί, που έως και 16 χρόνια διασχίζουμε απ' άκρη σ' άκρη τη χώρα, που κάθε χρόνο με τη βαλίτσα στο χέρι αγωνιούμε για το αν, το πότε και το πού θα δουλέψουμε, δεν το βάζουμε κάτω! Μέσα από τα σωματεία μας, Συλλόγους και ΕΛΜΕ, μαζί με όλους τους συναδέλφους μας, παλεύουμε για να φέρουμε στο προσκήνιο τις σύγχρονες ανάγκες μας και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας!», σημειώνεται μεταξύ άλλων.

Η Πρωτοβουλία διεκδικεί, μεταξύ άλλων, να πραγματοποιηθούν τώρα 30.000 μόνιμοι διορισμοί, ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων και δωδεκάμηνες συμβάσεις για όλους τους αναπληρωτές, εξίσωση των αδειών με τους μόνιμους, πάσο με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας για 50% έκπτωση στα μέσα μεταφοράς, δωρεάν σίτιση και επίδομα στέγασης και θέρμανσης, επίδομα ανεργίας και πλήρη υγειονομική κάλυψη για όλο το διάστημα της ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις, καμία απόλυση αναπληρωτή - συμβασιούχου, κάλυψη όλων των κενών με τις αντίστοιχες ειδικότητες και των αναγκών στην Ειδική Αγωγή, πρόσληψη αναπληρωτών σε όλα τα κενά σε μία φάση, ώστε να είναι στα σχολεία την 1η Σεπτέμβρη, δυνατότητα αμοιβαίας μετάθεσης καθώς και δυνατότητα μετακίνησης για σοβαρούς λόγους υγείας, έγκαιρη καταβολή του μισθού κάθε μήνα κ.ά.

  • Δυνατότητα έκπτωσης 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια θα έχουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που πρόκειται να μεταβούν στο νησί όπου τοποθετούνται. Οπως ανακοίνωσαν τα υπουργεία Παιδείας και Νησιωτικής Πολιτικής, έως και τις 10 Σεπτέμβρη οι αναπληρωτές μπορούν να απευθύνονται στα εκδοτήρια εισιτηρίων των εταιρειών που συμμετέχουν και, με την επίδειξη της Υπουργικής Απόφασης που αναφέρει την πρόσληψή τους και της Αστυνομικής Ταυτότητας, να λαμβάνουν την έκπτωση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ