Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Νέο σοβαρό εργατικό ατύχημα στα ΕΛΠΕ

Σε σοβαρή κατάσταση, διασωληνωμένος με κρανιοεγκεφαλική κάκωση, στη ΜΕΘ του «Θριάσιου», ο τραυματισμένος εργάτης

Eurokinissi

Νέο σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα, την Πέμπτη το μεσημέρι, όταν κατά τη διάρκεια εργασιών στο πλαίσιο της γενικής συντήρησης του διυλιστηρίου, εργαζόμενος δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι από μεταλλική ντίζα μηχανής καθαρισμού βιομηχανικού εξοπλισμού..

Ο εργαζόμενος, αλβανικής καταγωγής, δούλευε σε εργολάβο ο οποίος έχει αναλάβει τμήμα του έργου της γενικής συντήρησης του διυλιστηρίου και συνεχίζει να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, διασωληνωμένος με κρανιοεγκεφαλική κάκωση, στη ΜΕΘ του Κέντρου Εγκαυμάτων στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου διακομίσθηκε μετά τον τραυματισμό του.

Στο πλευρό του τραυματία εργαζόμενου στο Θριάσιο Νοσοκομείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή αντιπροσωπείες του Κλαδικού Συνδικάτου Ενέργειας Αττικής και του «Αγωνιστικού Μετώπου Εργαζομένων» στα ΕΛΠΕ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στον εργαζόμενο και στην οικογένειά του. Παράλληλα, κατήγγειλαν ότι το κυνήγι του εργοδοτικού κέρδους και η εντατικοποίηση της εργασίας σε βάρος των εργαζομένων είναι οι βασικές αιτίες και του νέου εργατικού ατυχήματος.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Αυγούστου το Κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας και το «Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων» στα ΕΛΠΕ με ανακοινώσεις τους είχαν καταγγείλει τα εργατικά ατυχήματα που είχαν προηγηθεί στον όμιλο, αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα της άμεσης λήψης μέτρων για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων στον όμιλο.

Σε ανακοίνωσή του το «Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων» στα ΕΛΠΕ, αφού εύχεται ανάρρωση στον τραυματία εργαζόμενο, σημειώνει:

«Αλλο ένα ατύχημα προστίθεται στο μακρύ κατάλογο, ύστερα από ατελείωτα 12ωρα δύο μηνών και κάτω από την πίεση για να ξεκινήσει το διυλιστήριο Ελευσίνας στις 12 Σεπτέμβρη. Οφείλουν να διερευνηθούν καταγγελίες που αφορούν προφορικές εντολές για παράκαμψη διαδικασιών.

Η ευθύνη βαραίνει την εταιρεία αλλά και την πλειοψηφία του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, η οποία λάμπει διά της απουσίας της κατά την περίοδο του shut down.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποκύπτουν σε πιέσεις οποιουδήποτε, να βάζουν πάνω από όλα την ασφάλειά τους, για να γυρνούν κάθε μέρα στις οικογένειές τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ