Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΡΩΣΙΚΩΝ «S-400»
Ανησυχία από ΝΑΤΟ και Γαλλία

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

«Για το ΝΑΤΟ είναι σημαντικό τα (οπλικά) συστήματα των μελών του να μπορούν να είναι συμβατά. Γι' αυτό το σύστημα (σ.σ. «S-400») δεν έχει ζητηθεί να ενταχθεί στο σύστημα αεράμυνας του ΝΑΤΟ», δήλωσε χτες ο γγ της λυκοσυμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, επιλέγοντας έναν προσεκτικό τρόπο να αντιδράσει στην αγορά ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων «S-400» που αποφάσισε η Τουρκία. Ο ίδιος ανέφερε, κατά τα άλλα, ότι «εναπόκειται σε κάθε πλευρά να αποφασίσει τι εξοπλισμό θα αποκτήσει».

Την τουρκική αγορά σχολίασε και το γαλλικό ΥΠΕΞ, ενόψει και των διήμερων επαφών που ο υπουργός Ζαν Υβ Λε Ντριάν θα ξεκινούσε χτες στην Αγκυρα. Η εκπρόσωπος του υπουργείου Ανιές Ροματέτ Εσπάν είπε ότι «η αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού από την Τουρκία αποτελεί κυρίαρχη επιλογή που δεν χρειάζεται να σχολιαστεί από μέλη της Ατλαντικής Συμμαχίας».

Στην Αγκυρα, τέλος, ο εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου, Ιμπραχήμ Καλίν, τόνισε πως η Τουρκία παραμένει ένα αξιόπιστο μέλος της συμμαχίας του ΝΑΤΟ και πως οι καλές σχέσεις με τη Ρωσία δεν αποτελούν εναλλακτική επιλογή για τις σχέσεις της με τη Δύση, αλλά είναι συμπληρωματικές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ