Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Αρχίζουν σήμερα με στάση εργασίας

Απεργιακές κινητοποιήσεις, ζητώντας άμεσα λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα των αστικών συγκοινωνιών, έχουν κηρύξει για σήμερα και την ερχόμενη Τετάρτη οι εργαζόμενοι στην Εταιρία Θερμικών Λεωφορείων (ΕΘΕΛ).

Για σήμερα οι οδηγοί της ΕΘΕΛ έχουν προγραμματίσει δύο στάσεις εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 7 μ.μ. και από τις 10 μ.μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Τις ώρες αυτές θα ακινητοποιηθούν τα αστικά λεωφορεία στην πρωτεύουσα. Την ερχόμενη Τετάρτη, 26 Σεπτέμβρη, οι οδηγοί της ΕΘΕΛ συγκαλούν γενική συνέλευση, με παράλληλη στάση εργασίας, από τις 11 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ.

Με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο επισημαίνει ότι ο κακός σχεδιασμός και η προχειρότητα στις επιλογές της διοίκησης έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση τόσο στο επιβατικό κοινό όσο και στους εργαζόμενους. Οι συχνές αλλαγές στις λεωφορειακές γραμμές, οι μετακινήσεις λεωφορείων και οδηγών, το κυκλοφοριακό χάος, η έλλειψη αστυνόμευσης των λεωφορειολωρίδων κλπ., είναι ορισμένα από τα προβλήματα που καθιστούν τις συγκοινωνίες αναξιόπιστες. Οι συνθήκες εργασίας είναι απαράδεκτες και οι εργαζόμενοι γίνονται «πειραματόζωα» για να εφαρμοστούν μέτρα εκτός πραγματικότητας. Οι βλάβες ακινητοποιούν καθημερινά περισσότερα από 100 λεωφορεία, ενώ σχεδόν καθημερινοί είναι και ξυλοδαρμοί οδηγών από αγανακτισμένους επιβάτες, κατόχους Ι.Χ. κλπ.

Στο μεταξύ, σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν και οι ηλεκτροδηγοί των ΗΣΑΠ, οι οποίοι χτες πραγματοποίησαν στάση εργασίας (12 μ. - 4 μ.μ.), παρά τη δικαστική απαγόρευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ