Σάββατο 23 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΤΡΑΣ
Ενέκρινε συμπληρωματικό αίτημα για προσλήψεις προσωπικού

Συμπληρωματικό αίτημα για προγραμματισμό προσλήψεων τακτικού προσωπικού, σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, και τη σύσταση 40 θέσεων τακτικού προσωπικού, συζητήθηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα από το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο αντιδήμαρχος Διοίκησης, Διονύσης Πλέσσας, στην εισήγησή του ανέφερε ανάμεσα σε άλλα:

«Σε όλες τις προηγούμενες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που είχαμε φέρει το θέμα των προσλήψεων, διατυπώναμε τη θέση μας για προσλήψεις σε μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που όμως δεν γίνονταν δεκτές από καμία κυβέρνηση, όπως και τη σημερινή ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Σε επίπεδο πρωτοβουλιών μας, έχουμε αναδείξει το θέμα με τη μεγάλη πορεία κατά της ανεργίας, από την Πάτρα στην Αθήνα, για δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα, με την πορεία στη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου και με όλες τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που παίρνουμε. Η συνέχιση της απαγόρευσης των προσλήψεων και από τη σημερινή κυβέρνηση είναι στρατηγική επιλογή της ΕΕ και των πρόθυμων κυβερνήσεων, που συμφωνούν και ικανοποιούν τις απαιτήσεις της. Στόχος η απαξίωση των δήμων, αφού δεν θα μπορούν με τη μείωση του προσωπικού να λειτουργούν κρίσιμους τομείς για το λαό μας, προκειμένου να αναλάβουν επιχειρηματικοί όμιλοι και να επενδύουν για την κερδοφορία των κεφαλαίων τους.

Η κυβέρνηση, πιστή στα μνημόνια, απαγορεύει προσλήψεις σε θέσεις μόνιμου προσωπικού, χρηματοδοτώντας από τον κρατικό προϋπολογισμό, και επιτρέπει μόνο σε κατηγορίες ΔΕ και ΥΕ στις ανταποδοτικές υπηρεσίες (Καθαριότητα, Ηλεκτροφωτισμός, Κοιμητήρια), που τη μισθοδοσία τους δηλαδή θα την πληρώνει ο λαός. Δηλαδή η κυβέρνηση λέει, αν θέλετε προσλήψεις, ο λογαριασμός γι' αυτές στον τσακισμένο από τις πολιτικές τους λαό, την ίδια ώρα που πριμοδοτεί από τον κρατικό προϋπολογισμό κεφαλαιοκρατικούς ομίλους με κάθε είδους συμφωνίες. Εμείς, ως δημοτική αρχή, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα στην μόνιμη εργασία και για το δημόσιο χαρακτήρα των Υπηρεσιών του δήμου, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

(...) Δεν μπαίνουμε στη λογική της κυβέρνησης να αυξήσουμε τα ανταποδοτικά τέλη για προσλήψεις, δηλαδή να τις πληρώνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και ο λαός.

Στο βαθμό που δεν αυξάνονται τα ανταποδοτικά τέλη, προτείνουμε τις υπόψη προσλήψεις και διεκδικούμε χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, που είναι χρήματα από τη φοροληστεία του ελληνικού λαού, για όλες τις απαιτούμενες προσλήψεις στην Τοπική Διοίκηση, σε μόνιμες θέσεις εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ