Σάββατο 23 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΘΗΝΑΣ
Παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο

Παρεμβάσεις σχετικά με τα θέματα των ταμειακών διαθεσίμων του δήμου Αθηναίων, των περικοπών σε υλική βοήθεια για άπορους, αλλά και για προβλήματα που αφορούν τη λειτουργία σχολείων, έκανε στην προχτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αθήνας. Πιο συγκεκριμένα, ο Ν. Σοφιανός ανέφερε ανάμεσα σε άλλα:

«Συμφωνούμε με την απόφαση του δημάρχου να μη δώσει τα διαθέσιμα του δήμου. Το θέμα δεν είναι μόνο αν αυτά θα τα πάρει ο δήμος κάποτε πίσω, αλλά ότι στερείται η δυνατότητα από το δήμο να μπορεί, με χρήματα τα οποία μαζεύει από τους δημότες στα πλαίσια της γενικότερης φοροληστείας, να ασκήσει τη δική του πολιτική. Από αυτή την πλευρά, θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός ο δήμαρχος όταν διαφημίζει, όπως και ο πρωθυπουργός, τα ματωμένα πλεονάσματα από μια γενικευμένη φορομπηξία.

Επειδή γίνεται μεγάλη κουβέντα για την κοινωνική πολιτική, θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι με Υπουργική Απόφαση άλλαξαν τα κριτήρια για την παροχή και διανομή αγαθών από το ΤΕΒΑ, με αποτέλεσμα η βοήθεια αυτή να μειωθεί στο μισό. Τόσο ευαίσθητη είναι αυτή η κυβέρνηση, που στερεί τη δυνατότητα από συμπολίτες μας σε συνθήκες απορίας να έχουν έστω αυτήν την υλική βοήθεια. Συγκεκριμένα, με την αλλαγή κριτηρίων, με τη συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση ουσιαστικά από τους 9.641 που είχαν κάνει αίτηση στο δήμο της Αθήνας, φέτος δικαιούνται 4.872. Εκοψαν δηλαδή το 50%. Το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να πάρει θέση γι' αυτό το θέμα και να ζητήσει να επανέλθουν τα προηγούμενα κριτήρια. Να μην στερηθεί, έστω και αυτή τη μικρή παροχή, ένα σημαντικό κομμάτι συμπολιτών μας οι οποίοι πλήττονται από τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης πολιτικής διαχείρισης της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, με τέσσερα μνημόνια μέχρι τώρα.

Σχετικά με το 20ό Γυμνάσιο, παρόλο που είναι εκτός ημερήσιας διάταξης, πρέπει να υπάρξει μια απόφαση σήμερα. Οταν συζητήθηκε το Μάρτη του 2017, με συγκεκριμένα επιχειρήματα είχαμε καταψηφίσει αυτές τις μετεγκαταστάσεις, οι οποίες ανοίγουν το δρόμο σε συγχωνεύσεις, σε μια συρρίκνωση. Με το κείμενο που έχουν καταθέσει οι γονείς, μπαίνουν συγκεκριμένα επιχειρήματα. Λένε εν ολίγοις ότι αυτά που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο να γίνουν στο συγκεκριμένο σχολείο που θα υποδεχτεί το 20ό Γυμνάσιο, δεν έχουν γίνει. Το αίτημα λοιπόν είναι να γίνουν πρώτα αυτά που δεσμεύτηκε και ψήφισε η δημοτική αρχή ότι θα γίνουν, και μετά να γίνει η εγκατάσταση. Δεν μπορεί να γίνει το Σαββατοκύριακο η μεταφορά των υλικών του ενός σχολείου στο άλλο, χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί όλα τα μέτρα τα οποία είχαν αποφασιστεί. Θα πρέπει βεβαίως να μιλήσουν και οι γονείς. Πρέπει να καταλήξει το Δημοτικό Συμβούλιο ότι θα παγώσει τη μεταφορά, αν δεν υλοποιηθούν όλες οι απαραίτητες δεσμεύσεις, όπως μεταξύ άλλων και η πυρασφάλεια.

Τέλος, μπαίνουμε στη δεύτερη βδομάδα λειτουργίας των σχολείων, το 68ο και 88ο Νηπιαγωγείο στην οδό Ιλιάδος, στη Γούβα, συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς καθαρίστριες, με χρέωση των γονέων να καθαρίζουν. Αυτή η δουλειά δεν μπορεί να συνεχιστεί. Πρέπει η δημοτική αρχή να βρει τρόπο να μεταφερθούν καθαρίστριες στο συγκεκριμένο συγκρότημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ