Σάββατο 23 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ
Σταθερή η εμπλοκή του στα σχέδια ΕΕ και ΝΑΤΟ στην Κεντρική Μεσόγειο

Το υποβρύχιο «ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ» στην Κεντρική Μεσόγειο, συμμετέχοντας στην επιχείρηση της ΕΕ «EUNAVFOR MED - Operation SOPHIA»
Το υποβρύχιο «ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ» στην Κεντρική Μεσόγειο, συμμετέχοντας στην επιχείρηση της ΕΕ «EUNAVFOR MED - Operation SOPHIA»
Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του υποβρυχίου «ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ» στην επιχείρηση της ΕΕ «EUNAVFOR MED - Operation SOPHIA» στην Κεντρική Μεσόγειο, που επισήμως σκοπό έχει την καταπολέμηση των δικτύων παράνομης διακίνησης ανθρώπων στην Κεντρική Μεσόγειο, καθώς και τη συμβολή της ΕΕ στην εφαρμογή του εμπάργκο όπλων προς τη Λιβύη, σύμφωνα με απόφαση του ΟΗΕ. Το υποβρύχιο επιχειρούσε από 4 έως 20 Σεπτέμβρη, μαζί με άλλες μονάδες από Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία.

Στην ίδια ζώνη, της Κεντρικής Μεσογείου, επιχειρεί αυτήν τη στιγμή και μέχρι τις 14 Οκτώβρη, «στο πλαίσιο της συνεισφοράς του Πολεμικού Ναυτικού στις συμμαχικές επιχειρησιακές δραστηριότητες» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά από το ΓΕΝ, η φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ» που συμμετέχει στη ΝΑΤΟική αρμάδα SNMG2.

Θυμίζουμε ότι η αρμάδα κατέπλευσε στο Αιγαίο πέρυσι την άνοιξη, με πρόσκληση και της ελληνικής κυβέρνησης, επισήμως με πρόσχημα τη διαχείριση των προσφυγικών ροών, στην πραγματικότητα ενταγμένη στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια στην περιοχή, στην αντιπαράθεσή τους με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Εξάλλου, από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, τον Ιούλη του 2016, η εν λόγω ΝΑΤΟική «αποστολή» έγινε και επισήμως κομμάτι της ΝΑΤΟικής επιχείρησης «SEA GUARDIAN» που ελέγχει την Ανατολική Μεσόγειο, ενώ κατόπιν αποφάσεων της ίδιας Συνόδου διαπλέκεται με την προαναφερόμενη επιχείρηση της ΕΕ «SOPHIA» στην Κεντρική Μεσόγειο, απλώνοντας με το όποιο πρόσχημα ο ευρωατλαντικός άξονας πολεμικά πλοία του και υποβρύχια σε όλο τον κρίσιμο στρατηγικά δίαυλο της Μεσογείου.

  • Στο μεταξύ, άλλη μια εμπλοκή σημειώθηκε χτες στον εναέριο χώρο του Αιγαίου, όταν ελληνικά μαχητικά σηκώθηκαν για αναχαίτιση, καθώς 5 τουρκικά αεροσκάφη, τα 2 οπλισμένα, προχώρησαν σε 4 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών και 6 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ