Κυριακή 24 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΗΝ ΤΙΦΛΙΔΑ
Πλησιάζοντας στο τέλος...

Η συνάντηση Σο - Λιρέν
Η συνάντηση Σο - Λιρέν
Ομαλά κύλισε η προηγούμενη βδομάδα στην Τιφλίδα. Οι περισσότερες παρτίδες του 5ου γύρου, ή αλλιώς της «φάσης των 8», κρίθηκαν στις συναντήσεις κανονικού χρόνου σκέψης, ενώ μόνο μία οδηγήθηκε στα μπαράζ. Αναλυτικά, ο Λ. Αρονιάν απέκλεισε τον Β. Ιβαντσούκ (βλ. και «Παρτίδα της Εβδομάδας»), ο Γ. Σο επικράτησε του Βλ. Φεντοσέγιεβ, ενώ ο Λ. Ντινγκ επιβλήθηκε του Ρ. Ράπορτ, όλοι με σκορ 1,5-0,5. Ο Π. Σβίντλερ και ο Μ. Βασιέ-Λαγκράβ προσήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και την επόμενη μέρα, αφού οι πρώτες δύο παρτίδες μεταξύ τους έληξαν ισόπαλες. Η πρώτη παρτίδα του μπαράζ κράτησε 76 κινήσεις και κατέληξε και αυτή σε ισοπαλία, ενώ στη δεύτερη ο Βασιέ-Λαγκράβ κέρδισε με τα μαύρα και προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Στον 6ο γύρο, μετά από κενή μέρα για να ανακτήσουν δυνάμεις οι συμμετέχοντες της ημιτελικής φάσης, είχαμε τα ζευγάρια Λ. Αρονιάν - Μ. Βασιέ-Λαγκράβ και Γ. Σο - Λ. Ντινγκ. Η μέρα δεν ήταν ιδιαίτερα κουραστική για το πρώτο ζευγάρι, που δεν άργησε να φτάσει στην ισοπαλία. Τη δεύτερη μέρα ακολούθησε μια ακόμα πιο σύντομη ισοπαλία και η πρόκριση κρίθηκε στους αγώνες μπαράζ της επόμενης. Την ίδια τύχη, ίσως λίγο πιο βασανιστικά, είχαν και οι παρτίδες του δεύτερου ζευγαριού. Ούτε όμως οι πρώτες δύο παρτίδες ράπιντ ανέδειξαν νικητή, έτσι οι συναντήσεις επαναλήφθηκαν με ακόμα λιγότερο χρόνο. Στο τέλος μιας μεγάλης μέρας οι Λ. Αρονιάν προκρίθηκαν στην τελική φάση και στο Τουρνουά Διεκδικητών 2018.

.

Πιθανόν οι θεατές του Κυπέλλου να ήθελαν να δουν τη συνάντηση Βασιέ-Λαγκράβ - Αρονιάν να πραγματοποιείται στον τελικό, ώστε να παιχτούν τέσσερις παρτίδες κανονικού χρόνου σκέψης αντί για δύο. Αλλωστε, οι δύο παίκτες είναι θεωρητικά ισοδύναμοι και καταλαμβάνουν τη 2η και την 4η θέση στην παγκόσμια κατάταξη αντίστοιχα. Κάτι τέτοιο όμως δε θα ήταν εφικτό με βάση τους κανόνες της διοργάνωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ