Τρίτη 3 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
Και επίσημα Europa Cup για Εθνικές ομάδες

Και επίσημα πλέον η νεοσύστατη διοργάνωση για τις Εθνικές ομάδες, το Europa Cup (κάτι σαν απάντηση στο World League της FINA), είναι πλέον γεγονός, με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να πραγματοποιεί την κλήρωση για τους ομίλους της πρώτης φάσης. Βάσει αυτής η Εθνική ανδρών θα μετάσχει στο 2ο όμιλο, αυτόν της Κροατίας, με αντίπαλους την οικοδέσποινα χώρα, τη Σερβία, την Ολλανδία και την Τουρκία. Στους άλλους δύο ομίλους της πρώτης φάσης θα είναι: 1ος (Ουγγαρία): Ισπανία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Γεωργία, Γαλλία. 3ος (Ιταλία): Μαυροβούνιο, Ιταλία, Ρωσία, Γερμανία. Στην τελική φάση προκρίνονται οκτώ ομάδες, 3 από τον 1ο και τον 2ο όμιλο και 2 από τον 3ο όμιλο. Η πρώτη φάση θα διεξαχθεί από 15 έως 18 Φλεβάρη. Οσον αφορά την τελική φάση, αν και προγραμματίστηκε για τις 5 - 8 Απρίλη, το ελληνικό ενδιαφέρον (από πλευράς Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας) ίσως αλλάξει τις ημερομηνίες (συμπίπτουν με το Πάσχα).

Η Εθνική γυναικών κληρώθηκε στον 2ο όμιλο, από τους δύο ομίλους που θα υπάρχουν στο αντίστοιχο τουρνουά, ο οποίος θα διοργανωθεί στην Ελλάδα (1 - 4 Φλεβάρη). Αντίπαλοι της Εθνικής θα είναι οι Ουγγαρία, Ιταλία, Γερμανία, Τουρκία. Ο 1ος όμιλος θα γίνει στην Ισπανία (στις ίδιες ημερομηνίες) και εκτός της διοργανώτριας θα μετάσχουν ακόμα οι: Ολλανδία, Ρωσία, Γαλλία, Κροατία. Οι τρεις πρώτες ομάδες περνάνε στην τελική φάση (23 - 25 Μάρτη).

Τσάμπιονς Λιγκ: Αποκλείστηκαν Βουλιαγμένη και Γλυφάδα

Διπλό αποκλεισμό περιλάμβανε από ελληνικής πλευράς η 2η προκριματική φάση στο Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών πόλο αφού Βουλιαγμένη και Γλυφάδα δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν την πρόκριση στον επόμενο γύρο από τους αγώνες των ομίλων όπου συμμετείχαν.

Η Βουλιαγμένη στον 3ο όμιλο, που έγινε στην Οραντέα της Ρουμανίας, κατέλαβε τελικά την 3η θέση και έμεινε εκτός συνέχειας με απολογισμό μία νίκη (με Οραντέα 8-5) και δύο ήττες (με Σίντεζ Καζάν 10-7, Ερυθρό Αστέρα 6-5). Με τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια στον όμιλο της Βουδαπέστης αποχαιρέτησε τη διοργάνωση η Γλυφάδα αφού έχασε από τις Ορβόσι 19-7, Νάπολι 11-8, Μαρσέιγ 13-19. Ορβόσι και Μαρσέιγ ήταν αυτές που πήραν την πρόκριση.

Σημειώνεται πως ο Ολυμπιακός έχει προκριθεί απευθείας στους ομίλους της διοργάνωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ