Τρίτη 3 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Αγωνιστική εκπλήξεων

Ο Αστέρας σταμάτησε στην Τρίπολη το αήττητο της πρωτοπόρου ΑΕΚ

Eurokinissi Sports

Ο Αστέρας σταμάτησε στην Τρίπολη το αήττητο της πρωτοπόρου ΑΕΚ
Οι «γκέλες» των φαβορί χαρακτήρισαν την 6η αγωνιστική της Super League, όπου ξεχώρισαν κυρίως οι μεγάλες νίκες Ατρόμητου και Αστέρα Τρίπολης επί Ολυμπιακού και ΑΕΚ αντίστοιχα, καθώς και της Λαμίας επί του Πανιωνίου.

Στο Φάληρο, ο Ολυμπιακός συνέχισε τις κακές εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα στη μετα-Χάσι εποχή και υπέστη ήττα με 1-0 από τον Ατρόμητο (Κιβρακίδης 60'), που τον αφήνει στην 7η θέση, πέντε βαθμούς μακριά από την κορυφή. Για τους «ερυθρόλευκους» οι μόλις 8 βαθμοί στις πρώτες 6 αγωνιστικές είναι η χειρότερη συγκομιδή από τη σεζόν 1994-95.

Στη Τρίπολη, ο Αστέρας έκανε «σεφτέ» στις νίκες στο πρωτάθλημα, επικρατώντας με 2-0 (Μουνάφο 47', Μανιάς 81') μιας «μεταμορφωμένης» από τις αλλαγές του Χιμένεθ ΑΕΚ (έξι αλλαγές στο βασικό σχήμα), η οποία έκανε τη χειρότερη φετινή της εμφάνιση. Ηταν η πρώτη ήττα για την «Ενωση», η οποία έχασε την ευκαιρία να αυξήσει τη διαφορά από τους διώκτες της, κυρίως από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Νέο «στραβοπάτημα» μακριά από τη Θεσσαλονίκη έφερε το ταξίδι στη Λάρισα για τον ΠΑΟΚ, που ήρθε ισόπαλος 1-1 (Κριζμάν 89' - Μάτος 44') με την ΑΕΛ, σε έναν αγώνα με σκληρά μαρκαρίσματα και ένταση στο τέλος, όταν σημειώθηκε επεισόδιο μεταξύ του ισχυρού άνδρα των γηπεδούχων Αλ. Κούγια και του παίκτη των φιλοξενουμένων Ελ Καντουρί.

Στη Φθιώτιδα, η Λαμία, αγωνιζόμενη για πρώτη φορά στη φυσική της έδρα, έκανε ιδανικό «ποδαρικό», επικρατώντας του Πανιωνίου με 1-0 (Μπλάζιτς 78'). Αποτέλεσμα που την ανέβασε στη βαθμολογία και στέρησε από τους «κυανέρυθρους» την ευκαιρία να πιάσουν κορυφή.

«Σημάδια ζωής», τουλάχιστον σε αγωνιστικό επίπεδο, έδειξε ο Παναθηναϊκός στο «Απ. Νικολαΐδης», με τη νίκη του με 2-0 (Μιχαήλ 11' αυτογκόλ, Μολίνς 13') επί του ΠΑΣ Γιάννινα, η οποία τον απομάκρυνε από την «ουρά» και τον έφερε στη μέση της βαθμολογίας.

  • Αλλα αποτελέσματα: Πλατανιάς - Παναιτωλικός 0-3, Λεβαδειακός - Απόλλων Σμύρνης 2-1, Κέρκυρα - Ξάνθη 0-2.
  • Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΑΕΚ 13, ΠΑΟΚ 12, Πανιώνιος 11, Ατρόμητος 10, Λεβαδειακός 10, Ξάνθη 9, Ολυμπιακός 8, Παναιτωλικός 8, Λαμία 7, Παναθηναϊκός 6, ΠΑΣ Γιάννινα 6, Πλατανιάς 6, Αστέρας Τρίπολης 6, Κέρκυρα 5, ΑΕΛ 3, Απόλλων Σμύρνης 2.
  • ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σοβαρό κίνδυνο αφαίρεσης 3 βαθμών αντιμετωπίζει πλέον ο Παναθηναϊκός, μετά την αδυναμία τήρησης του διακανονισμού για την εξόφληση ποσού (30.000 ευρώ) προς τον πρώην παίκτη του Στάθη Ταυλαρίδη. Ο τελευταίος μάλιστα απέρριψε πρόταση συμβιβασμού από τους «πράσινους» για αλλαγή στο ποσό καταβολής.
  • Καταγγελία στη ΓΑΔΑ έκανε ο διαιτητής του Συνδέσμου Αθήνας Χαράλαμπος Καλογερόπουλος, σύμφωνα με τη οποία κουκουλοφόροι τού είχαν στήσει ενέδρα έξω από το γήπεδο της Ηλιούπολης, την οποία απέφυγε την τελευταία στιγμή.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ