Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανακοίνωση με αφορμή τη φωτιά κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό

Ανακοίνωση με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε την περασμένη Κυριακή κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό στο Λαύριο εξέδωσε η Τομεακή Οργάνωση Μεσογείων και Λαυρεωτικής του ΚΚΕ. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται:

«Η φωτιά στην παράνομη χωματερή στην περιοχή "Νεράκι" δίπλα στον προσφυγικό καταυλισμό ήταν μια εξέλιξη αναμενόμενη. Η δημοτική αρχή έχει ευθύνες γιατί δημιούργησε μια χωματερή την οποία ονομάζει χώρο διαχείρισης πρασίνου - κλαδέματος και για την κατάληξη που είχε. Κυρίως έχει ευθύνες που δημιούργησε αυτήν την εγκατάσταση δίπλα στον προσφυγικό καταυλισμό "θάβοντας" τους πρόσφυγες σε τόνους κλαδιών και σκουπιδιών, αδιαφορώντας για την ύπαρξη 120 γυναικόπαιδων. Η πρόκληση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη από την αδιαφορία που επέδειξαν κατά την εκκένωση του καταυλισμού. Η μη αναγνώριση του συγκεκριμένου καταυλισμού από το δήμο δεν τον απαλλάσσει και από ευθύνες που έχει σε έκτακτες καταστάσεις. Οι απανωτές καταγγελίες που είχαν γίνει από σωματεία και φορείς της περιοχής και είχαν αναδειχτεί από τον "Ριζοσπάστη", δεν αποσόβησαν τελικά το έγκλημα. Η δημοτική αρχή με ανακοίνωση καταγγέλλει ότι ήταν εμπρησμός και μάλλον έτσι είναι, το θέμα είναι ποιον εξυπηρετεί η εμπρηστική αυτή ενέργεια...

Η λειτουργία μιας χωματερής και μάλιστα δίπλα στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και μέσα στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό και σε αυτό οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και της Περιφέρειας είναι σοβαρές. Το γεγονός ότι η κατάσταση δεν ξέφυγε και δεν έγινε μεγαλύτερη καταστροφή, που θα έβαζε σε κίνδυνο όλη τη Λαυρεωτική, δεν απαλλάσσει κανέναν από τις ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν.

Το ζήτημα διαχείρισης των αποβλήτων και των απορριμμάτων εμφανίζεται συνεχώς όλο και πιο έντονο. Η προσπάθεια απαλλαγής της κεντρικής εξουσίας από την ευθύνη για τη διαχείριση των απορριμμάτων γίνεται με σκοπό να μπουν στο παιχνίδι οι ιδιώτες, με μεσάζοντες τους δήμους, να ανοίξει ένα πεδίο κερδοφορίας για το κεφάλαιο που θα έχει ολέθριες συνέπειες για τη λαϊκή οικογένεια, τόσο για την επιπρόσθετη οικονομική επιβάρυνση όσο και στο περιβάλλον. Σε συνθήκες όξυνσης του προβλήματος γίνεται από μεγαλύτερο ποσοστό της κοινωνίας αποδεκτό το μικρότερο κακό, δηλαδή η λογική "από το να μας πνίξουν τα σκουπίδια ας τα πάρει ο ιδιώτης". Καλούμε το λαό να αντισταθεί σε αυτήν τη λογική, να απαιτήσει τη λειτουργία ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων από το κράτος.

Καλούμε επίσης το λαό να βρεθεί δίπλα στους πρόσφυγες που έχουν ανάγκη αλληλεγγύης, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα που έχουν εγκαταλειφθεί από την κυβέρνηση στην τύχη τους. Με ευθύνη της κυβέρνησης να λυθεί το θέμα λειτουργίας του Κέντρου Υποδοχής Προσφύγων στο Λαύριο, να εξασφαλιστούν ανθρώπινοι όροι διαβίωσης, σίτιση και εκπαίδευση για τα προσφυγόπουλα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ