Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σπέκουλα και εκφοβισμός για να προχωρήσει η «αξιολόγηση»

Με υψηλά ποσοστά συμμετοχής στην αποχή απαντάνε οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο

Από τη συγκέντρωση στον «Ευαγγελισμό»
Από τη συγκέντρωση στον «Ευαγγελισμό»
Τη μάχη ενάντια στην αντιδραστική «αξιολόγηση» συνεχίζουν να δίνουν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο. Τα ποσοστά συμμετοχής στην αποχή παραμένουν υψηλά, παρά τις μεγάλες πιέσεις που δέχονται από μηχανισμούς, τη διασπορά ψεμάτων και το κλίμα εκφοβισμού που καλλιεργούνται με ευθύνη της κυβέρνησης.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια συνεχίζουν την αποχή «με ποσοστά που ξεπερνούν και το 90% (...) Χαρακτηριστικά είναι τα ποσοστά συμμετοχής από τους Συλλόγους των Περιφερειακών Ενοτήτων Ξάνθης 98%, Καβάλας 95%, Αχαΐας 90%, Ηλείας και Πέλλας 70%, Κοζάνης, Γρεβενών 85% κ.λπ.».

Σημειώνει ακόμα ότι «η μάχη συνεχίζεται... απέναντι στους μηχανισμούς, την τρομοκρατία, τις πιέσεις και τους εκβιασμούς... απέναντι σε όλους όσοι έδωσαν και με αυτόν τον τρόπο "εξετάσεις" για την ικανότητά τους να προωθούν την ανθρωποφαγία και τον ανταγωνισμό, προκειμένου να καταλάβουν κάποια θέση ευθύνης. Δεν είναι τυχαία εξάλλου η προκήρυξη που βγήκε αυτές τις μέρες για την πλήρωση των θέσεων των γενικών διευθυντών στην Περιφέρεια Αττικής».

Χτες, ο ΣΥΠΑ έκανε συγκέντρωση στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας, όπου έγινε ξανά συζήτηση για το περιεχόμενο της «αξιολόγησης». Από τα αξιοσημείωτα είναι ότι εργαζόμενοι από τη Διεύθυνση που είχαν έρθει για να καταθέσουν τα φύλλα «αξιολόγησης», τελικά δεν το έκαναν.

Από την κινητοποίηση στο ΠαΓΝΗ
Από την κινητοποίηση στο ΠαΓΝΗ
Στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», χτες, έγινε μαζική συγκέντρωση εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι συμμετέχουν σχεδόν καθολικά στην απεργία - αποχή, αποτέλεσμα της σοβαρής και διαρκούς ενημέρωσης από το σωματείο τους, τις καθημερινές περιοδείες σε όλα τα τμήματα. Αξίζει να σημειωθεί πως τις προηγούμενες μέρες διαδίδονταν φήμες ότι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία θα πάνε μαζικά να συμμετέχουν στην «αξιολόγηση»!

Υψηλά είναι επίσης τα ποσοστά συμμετοχής σε νοσοκομεία όπως «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων 98%, Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων 85%, Πρέβεζας 90%, Λευκάδας 80%, Κέρκυρα 80%. Και εκεί όμως, δεν έλειψαν οι μεθοδεύσεις εκφοβισμού και παραπλάνησης των εργαζομένων. Εντονη είναι όλες αυτές τις μέρες η διασπορά ψεμάτων, όπως ότι όσοι δεν συμμετέχουν στην «αξιολόγηση» «θα απολυθούν», «δεν θα μπορούν να μεταταχθούν και να μετακινηθούν», «θα είναι οι πρώτοι που θα απολυθούν σε νοσοκομεία που συρρικνώνονται» κ.ά. Ακόμα, υπάρχουν καταγγελίες για άσκηση τεράστιων πιέσεων από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ σε εργαζόμενους στο νοσοκομείο της Αρτας.

Στη νοσοκομείο Λευκάδας, ο Σύλλογος Εργαζομένων καταγγέλλει τη διοίκηση του νοσοκομείου, η οποία την ώρα της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων κοινοποίησε «απόφαση ενδοϋπηρεσιακής μετακίνησης πέντε νοσηλευτών»! Η απόφαση ελήφθη τη μέρα που έληγε η προθεσμία κατάθεσης των έντυπων «αξιολόγησης» από τους υπαλλήλους. Ο Σύλλογος χαρακτηρίζει «επιθετική και προσβλητική προς τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων» την ενέργεια της διοίκησης, «διότι ήταν σε γνώση της η επιτυχής προσπάθεια του Σωματείου να συλλέξει υπογραφές από τα μέλη του για τη συνέχιση της συμμετοχής τους» στην αποχή.

«Η ενέργεια αυτή», τονίζει ο Σύλλογος, «αποτελεί πράξη τρομοκράτησης του συνόλου του νοσηλευτικού προσωπικού, με χρήση παραδειγματισμού τις πέντε υπό μετακίνηση νοσηλεύτριες (...) συνδέεται αρμονικά με τον εκβιασμό που επιχειρεί η κυβέρνηση έναντι των προϊσταμένων των υπηρεσιών των νοσοκομείων με την τροπολογία Γεροβασίλη».

Χτες, ο Σύλλογος κήρυξε στάση εργασίας και οργάνωσε παράσταση διαμαρτυρίας στο Διοικητικό Συμβούλιο, καταγγέλλοντας την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων και απαιτώντας να παρθεί πίσω η απόφαση αυτή και να μην επιχειρηθεί άλλου είδους εχθρική παρέμβαση στη συνδικαλιστική δράση του Σωματείου. Ακόμα, έχει προκηρύξει νέα στάση εργασίας (8 π.μ. - 11 π.μ.) για την Τρίτη 10 Οκτώβρη.

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείου Ηρακλείου, όπου το ποσοστό συμμετοχής στην αποχή φτάνει το 85%, την περασμένη Τρίτη έγινε τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο σαλόνι του νοσοκομείου. Σε αυτήν ενημερωθήκαν τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι ασθενείς για την αντιδραστική «αξιολόγηση» και τις επιπτώσεις της σε ασθενείς και εργαζόμενους. Επίσης, προχτές και την περασμένη Δευτέρα έγιναν Γενικές Συνελεύσεις και συγκεντρώσεις σε σωματεία εργαζομένων σε δήμους της Αττικής, ενώ στην Ηλιούπολη έγινε και συμβολική κατάληψη του δημαρχείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ