Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΝΕΟΛΑΙΑ
Θα κατακτήσουμε μαζί το μέλλον μας

Εντυπωσιάζει το περίπτερο των νέων κομμουνιστών

«Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον μας. Θα το κατακτήσουμε γιατί μας ανήκει». Με αυτή τη δέσμευση οι νέοι κομμουνιστές οδεύουν προς το 8ο Συνέδριο της ΚΝΕ, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Δεκέμβρη. Ταυτόχρονα καλούν τους νέους να δώσουν «δύναμη στη δύναμή τους», να δώσουν δύναμη στην ΚΝΕ, ώστε να «αλλάξουμε τη ζωή μας, αλλάζοντας τον κόσμο». Αυτά είναι και τα μηνύματα που δεσπόζουν στο ταμπλό που σκεπάζει τη μεγαλειώδη κατασκευή των νέων κομμουνιστών. Ενα γιγαντιαίο σφυροδρέπανο που φτιάχτηκε με κόπο και μεράκι, προς τιμήν του 8ου Συνεδρίου της Οργάνωσης.

Η σημερινή σκληρή πραγματικότητα και η μοναδική διέξοδος από αυτήν αποτυπώνονται στα ταμπλό που κυριαρχούν στο χώρο. «Ο ιμπεριαλισμός παραμένει απάνθρωπος και εκμεταλλευτικός», επισημαίνεται σ' ένα από αυτά. Τα στοιχεία άλλωστε είναι αποκαλυπτικά: Τετρακόσιοι ογδόντα πλούσιοι ελέγχουν το 50% του παγκόσμιου πλούτου. 20% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει το 82% των πλουτοπαραγωγικών πηγών. 100 μεγάλες εταιρίες ελέγχουν τα 2/3 των εμπορικών συναλλαγών.

«Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα», προειδοποιεί η ΚΝΕ, και αυτό γιατί ο κύριος όγκος των άμεσων ξένων επενδύσεων του διεθνούς εμπορίου πραγματοποιούνται μεταξύ των ανεπτυγμένων καπιταλιστικών χωρών, οι οποίες «πραγματοποιούν το 72,4% των παγκόσμιων εξαγωγών και το 70,9% των παγκόσμιων εισαγωγών». Η ελληνική αστική τάξη δεν είναι αμέτοχη. «Είναι συμμέτοχη στο μοίρασμα των αγορών», ενώ το ελληνικό κράτος «ενεργός συμμέτοχος στα ιμπεριαλιστικά σχέδια». Η γενική κρίση του καπιταλισμού συνεχίζεται... «αυτό το σύστημα δεν εξανθρωπίζεται, μόνο εξαθλίωση έχει να μας προσφέρει», αναγράφεται στα ταμπλό μέσα από τα οποία φαίνονται συγχρόνως και τα ελπιδοφόρα μηνύματα: «Ο εικοστός πρώτος αιώνας θα είναι ο αιώνας των κοινωνικών επαναστάσεων. Οι λαοί δε σταύρωσαν τα χέρια, δεν είπαν τον τελευταίο λόγο. Θα νικήσουν, τον καπιταλισμό σε κάθε χώρα θα τσακίσουν».

Η ΚΝΕ απευθύνεται στους νέους και τις νέες: «Εσύ δεν ανήκεις στους εκμεταλλευτές καπιταλιστές», ενώ η μόνη απάντηση είναι «ο αντιιμπεριαλιστικός αγώνας και ο σοσιαλισμός. Χτίσε το μέλλον σου με ΚΚΕ ισχυρό, μέτωπο λαϊκό για τη λαϊκή εξουσία και την οικονομία». Καλεί δε, να αλλάξουν τους συσχετισμούς: «Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου. Η δύναμή σου είναι μεγάλη. Αξιοποίησέ τη για σένα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ