Παρασκευή 13 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2019
Χαμόγελα για άνδρες, παγίδες για γυναίκες

Βατός για την Εθνική ανδρών είναι ο όμιλος, σε αντίθεση με αυτόν των γυναικών, που κρύβει παγίδες, που βγήκαν από τις κληρώσεις της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Βόλεϊ (CEV) για τον καταρτισμό των προκριματικών ομίλων για τις τελικές φάσεις των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων 2019 ανδρών και γυναικών.

Ευκαιρία πρόκρισης

Συγκεκριμένα, η Εθνική ανδρών θα μετάσχει στον 7ο προκριματικό όμιλο με αντιπάλους τη Σουηδία, το Αζερμπαϊτζάν και το Λουξεμβούργο. Ομάδες που θεωρούνται στα μέτρα του ελληνικού συγκροτήματος και καθιστούν το στόχο της πρόκρισης στην τελική φάση εφικτό. Σημειώνεται ότι από την προκριματική φάση, που περιλαμβάνει 7 ομίλους, προκρίνονται απευθείας οι πρώτες ομάδες των ομίλων καθώς και οι 5 καλύτερες δεύτερες. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν τον Αύγουστο το 2018. Η τελική φάση του Ευρωβόλεϊ ανδρών 2019 θα διεξαχθεί τον Αύγουστο σε Σλοβενία, Γαλλία, Βέλγιο και Ολλανδία. Σε αυτή έχουν ήδη προκριθεί χωρίς αγώνες οι διοργανώτριες χώρες καθώς και η τελική οκτάδα του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που έγινε στη Ρωσία (Ρωσία, Γερμανία, Σερβία, Ιταλία, Βουλγαρία, Τσεχία, Πολωνία και Τουρκία).

Κρύβονται παγίδες

«Πονηρή» θεωρείται η κλήρωση για την Εθνική γυναικών καθώς βρέθηκε στον 3ο όμιλο μαζί με Ουκρανία, Μαυροβούνιο, Νορβηγία. Πέραν της Νορβηγίας, που θεωρητικά μοιάζει ο αδύναμος κρίκος του ομίλου, οι άλλες δύο αντίπαλοι χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής από την ελληνική ομάδα καθώς αποτελούν αξιόλογα σύνολα. Από τους 6 ομίλους της προκριματικής φάσης την πρόκριση στην τελική φάση θα πάρουν οι δύο πρώτες ομάδες του κάθε ομίλου. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2019 γυναικών θα διεξαχθεί σε Τουρκία, Πολωνία, Ουγγαρία και Τσεχία. Πρόκριση έχουν ήδη εξασφαλίσει μαζί με τις διοργανώτριες χώρες και οι οκτώ πρώτες της κατάταξης του Ευρωπαϊκού γυναικών 2017 (Σερβία, Ολλανδία, Αζερμπαϊτζάν, Ιταλία, Ρωσία, Λευκορωσία, Γερμανία και Βουλγαρία).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ