Παρασκευή 13 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 75-64
Εδωσαν λύσεις άμυνα και πάγκος

Με βασικό όπλο την πολύ καλή άμυνα, ο Ολυμπιακός κατάφερε χτες στο Ηράκλειο (λόγω τιμωρίας του ΣΕΦ) να νικήσει την Μπασκόνια με 75-64 για την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, ξεκινώντας νικηφόρα τη φετινή του πορεία στη διοργάνωση. Οι «ερυθρόλευκοι» ξεπέρασαν τα προβλήματα (απουσίες Σπανούλη, Ρόμπερτς, Τίλι και το γεγονός ότι αγωνίζονταν μακριά από το ΣΕΦ), είχαν το πάνω χέρι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, κυρίως χάρη στην πολύ καλή λειτουργία των αμυντικών τους πλάνων, που κράτησε χαμηλά στο σκορ την αντίπαλό τους στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, κι έτσι στο 30' είχαν δεχτεί μόλις 49 πόντους. Από την άλλη, ο επιθετικός πλουραλισμός και η πολύτιμη βοήθεια που ήρθε από τους αναπληρωματικούς έδωσαν τις λύσεις στην επίθεση. Τα όποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοση, που οδήγησαν σε δύο «μπλακ άουτ» στα τελευταία λεπτά των δύο ημιχρόνων, κρίνονται δικαιολογημένα για την ελληνική ομάδα τη συγκεκριμένη περίοδο, αφού αυτός ήταν μόλις ο 3ος επίσημος αγώνας της.

Αρχικά ο Ολυμπιακός με την καλή αμυντική λειτουργία μπλόκαρε τα αντίπαλα «ατού», κατάφερε να εκμεταλλευτεί τον αιφνιδιασμό και βρίσκοντας λύσεις επιθετικά από τους Πρίντεζη, Στέρλνιεκς και Τόμπσον απέκτησε σημαντική - διψήφια - διαφορά στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος του α' ημιχρόνου (23-14, 29-17, 39-24), μέχρι το 18'. Ωστόσο η Μπασκόνια, με μπροστάρηδες τους Γκρέιντζερ και Σεγκέλια και εκμεταλλευόμενη και την αμυντική χαλάρωση των γηπεδούχων, κατάφερε μέχρι τα μισά τις τρίτης περιόδου (25') να «ροκανίσει» τη διαφορά (49-43, 51-45). Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστές τους Παπανικαλάου (κορυφαίος του Ολυμπιακού) και Αγραβάνη ανέκαμψε εκ νέου, επαναφέροντας το σκορ σε ασφαλές επίπεδο και φτάνοντας τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της στο 35', όταν προηγήθηκε με 16 πόντους (70-54). Και πάλι όμως η κούραση και η χαλάρωση της άμυνας έδωσαν το περιθώριο στη βασκική ομάδα, με τα εύστοχα τρίποντα, να δημιουργήσει ένα μικρό σερί και να μειώσει και πάλι το σκορ (70-64) στο τελευταίο τρίλεπτο. Ωστόσο ο Ολυμπιακός δεν άφησε περιθώρια για κάτι παραπάνω στην Μπασκόνια.

Νικηφόρα ξεκίνησε στη φετινή Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός, επικρατώντας της Μπασκόνια στην Κρήτη

Eurokinissi Sports

Νικηφόρα ξεκίνησε στη φετινή Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός, επικρατώντας της Μπασκόνια στην Κρήτη
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μακλίν 2, Τολιόπουλος 3 (1), Παπαπέτρου 2, Αγραβάνης 13 (1), Μιλουτίνοβ 9, Στρέλνιεκς 8 (2), Πρίντεζης 17 (8/12 δίποντα), Παπανικολάου 11 (2), Μάντζαρης 2, Μπόγρης, Τόμπσον 8.

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ: Βιλντόζα, Τίμα 3 (1), Βόιτμαν 11 (2), Χουέρτας 10 (1), Τζάνινγκ 5 (1), Ντιόπ 7 (1), Γκρέιντζερ 12, Ποϊριέ 3, Σενγκέλια 13, Ντελφίνο.

  • Αλλα αποτελέσματα: ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Αρμάνι Μιλάνο 93-84, Εφές - Ρεάλ Μαδρίτης 74-88, Μπάμπεργκ - Μακάμπι Τελ Αβίβ 71-88.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ