Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Γεύση από κύπελλο

Μια βδομάδα πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος της Α1 και οι φίλαθλοι του μπάσκετ θα έχουν την ευκαιρία να πάρουμε μια πρώτη γεύση από δυνατά παιχνίδια, αφού υπάρχει η φάση των «16» για το Κύπελλο Ελλάδας με αγώνες νοκ άουτ. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε δύο γήπεδα αυτό της Πυλαίας, όπου ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό και στη Νέα Σμύρνη, όπου ο Πανιώνιος κοντράρεται από το πρωτάθλημα.

Στη Θεσσαλονίκη, ο Σούμποτιτς θα κάνει την... παρθενική του εμφάνιση στον πάγκο του ΠΑΟΚ και μάλιστα σε ένα γερό πρώτο τεστ. «Σεβόμαστε τον Ολυμπιακό, αλλά δεν τον φοβόμαστε. Είναι καθοριστικό το παιχνίδι αυτό, όμως, καμία ομάδα δεν είναι έτοιμη αυτή την εποχή. Δεν μπορώ να πω με ποσοστά πόσο έτοιμοι είμαστε, αλλά θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Μια νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό θα είναι πολύ καλό για την ψυχολογία της ομάδας», τόνισε ο τεχνικός του «δικεφάλου». Από την πλευρά του ο Ηλίας Ζούρος τα έχει με την τύχη του, αφού στο πρώτο παιχνίδι της νέας χρονιάς θα έχει απώλειες βασικών παικτών. Ετσι από τον αγώνα θα λείψουν εκτός του σίγουρου απόντα Τόμιτς, νοκ άουτ βγήκε και ο Φέμερλιγκ, ο οποίος υπέστη μερική ρήξη στο οπίσθιο κέρας του μηνίσκου. Οι δε ξένοι Τζέιμς Φόρεστ, Αλφόνσο Φορντ έχουν προσβληθεί από ίωση!

Στο άλλο μεγάλο παιχνίδι, ο Πανιώνιος φιλοξενεί την ΑΕΚ, σε έναν αγώνα που δεν υπάρχουν προγνωστικά. Από την πλευρά τους, οι Νεοσμυρνιώτες, με τον Γιαννάκη στον πάγκο τους, ελπίζουν σε μια θετική αρχή. Στο αντίπαλο... στρατόπεδο ο Ντράγκαν Σάκοτα, προβληματίζεται μόνο με τον Τζιμ Μπιλμπά, ο οποίος κάνει... αγώνα δρόμου ώστε να είναι έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης.

Αναλυτικά οι αγώνες και οι διαιτητές:

ΣΑΒΒΑΤΟ: (17.40 ΠΥΛΑΙΑ ) ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός, (18.00 ΛΙΝΤΟ) Ηράκλειο - Περιστέρι (19.15 Νέα Σμύρνη) Πανιώνιος - ΑΕΚ, (20.00 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ) Αρης - ΚΑΟ Δράμας. ΚΥΡΙΑΚΗΣ: (Δάφνη 19.00) Δάφνη - Μαρούσι, (18.00 Καισαριαννή ) Νήαρ Ηστ - Ηρακλής (20.00 ΟΑΚΑ) Παναθηναϊκός - Ιωνικός Ν. (18.00 Χαλκίδα ) ΑΓΕ Χαλκίδας - Πανελλήνιος

  • Προς την έξοδο από το... τούνελ δείχνουν να πηγαίνουν Αρης και ΠΑΟΚ, αφού το απόγευμα της Πέμπτης ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο που, μεταξύ άλλων, θέτει υπό καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης τις δύο ΚΑΕ της Θεσσαλονίκης. Πλέον, αφού τελειώσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες (δημοσίευση στην εφημερίδα της κυβερνήσεως και κάποιες επιμέρους υπουργικές αποφάσεις) θα ξεκινήσει η εκδήλωση δημοσίου ενδιαφέροντος. Αυτός που θα πλειοδοτήσει θα τεθεί ως πρώτο φαβορί για την επανασύσταση της εταιρίας, αλλά πριν γίνει οτιδήποτε πρέπει να «εγκριθεί» από το υπουργείο Πολιτισμού.
  • Τη Γλυφάδα θα έχει σαν έδρα τη νέα χρονιά ο Ολυμπιακός, αφού οι «ερυθρόλευκοι» δε θέλησαν να μείνουν στο ΣΕΦ μέχρι τον Μάρτη (μετά κλείνει για εργασίες) και προτίμησαν από την αρχή τη σίγουρη λύση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ