Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018 - ΜΠΑΡΑΖ ΕΥΡΩΠΗΣ
Η Κροατία στο δρόμο της Εθνικής

Κόντρα στην Κροατία θα παίξει το τελευταίο της «χαρτί» για την πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ 2018 της Ρωσίας το ερχόμενο καλοκαίρι η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Αυτό προέκυψε από τη χθεσινή κλήρωση των αγώνων μπαράζ για την ευρωπαϊκή ζώνη, όπου θα κριθούν τα τελευταία τέσσερα εισιτήρια από πλευράς Ευρώπης για την παρουσία στα γήπεδα της Ρωσίας. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στο Ζάγκρεμπ στις 9 Νοέμβρη (21.45) και η ρεβάνς στο Γ. Καραϊσκάκης στις 12 Νοέμβρη (21.45).

Σημειώνεται πως για την Εθνική αυτή θα είναι η τρίτη φορά που συμμετέχει σε αγώνα μπαράζ για πρόκριση σε Μουντιάλ, καθώς είχαν προηγηθεί οι αντίστοιχες για τη διοργάνωση του 2010 στη Νότια Αφρική και για τη διοργάνωση του 2014 στη Βραζιλία. Μάλιστα και οι δύο ήταν επιτυχημένες για το ελληνικό συγκρότημα, που απέκλεισε την Ουκρανία (2010) και τη Ρουμανία (2014). Μάλιστα, αν η Ελλάδα καταφέρει να «τριτώσει το καλό», θα γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που το πετυχαίνει.

Δύσκολη ομάδα, πλεονέκτημα η ρεβάνς

Η πρώτη αντίδραση για τον αντίπαλο της Εθνικής στα μπαράζ ήρθε από τον Ομοσπονδιακό τεχνικό Μίκαελ Σκίμπε, ο οποίος χαρακτήρισε την Κροατία δύσκολη ομάδα, που παίζει επιθετικά και διαθέτει πολλούς ποιοτικούς παίκτες. Ωστόσο, όπως επισήμανε ο Γερμανός τεχνικός, η Εθνική έχει ως πλεονέκτημα την καλή άμυνα, οπότε η κόντρα αναμένεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Σκίμπε στάθηκε επίσης στο ότι η ρεβάνς θα γίνει στην Ελλάδα, τονίζοντας πως σε τέτοια ιδιαίτερα παιχνίδια το γεγονός αυτό δίνει ένα μικρό αβαντάζ. «Στο πρώτο ματς παίζεις λίγο παραπάνω αμυντικά και με καλύτερη τακτική και μετά κοιτάς τι θα κάνεις στην έδρα σου. Πιστεύω ότι αυτό είναι ένα μικρό αβαντάζ για εμάς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ομοσπονδιακός τεχνικός.

Ξεχωρίζει το Ιταλία - Σουηδία

Το εμπόδιο της Κροατίας καλούνται να ξεπεράσουν οι Ελληνες διεθνείς για να βρεθούν στα γήπεδα της Ρωσίας

Eurokinissi

Το εμπόδιο της Κροατίας καλούνται να ξεπεράσουν οι Ελληνες διεθνείς για να βρεθούν στα γήπεδα της Ρωσίας
Το ντέρμπι της Ιταλίας με τη Σουηδία ξεχωρίζει από τα άλλα τρία παιχνίδια της διαδικασία των μπαράζ, αφού τα πράγματα μοιάζουν να κινούνται σε πιο λεπτές ισορροπίες. Από τη μια οι «Ατζούρι» δείχνουν ότι βρίσκονται σε αγωνιστική κρίση, την ώρα που οι Σουηδοί, χάρη σε ένα σπουδαίο δεύτερο γύρο, έφτασαν να διεκδικήσουν στα ίσια την πρωτιά του ομίλου τους μαζί με τη Γαλλία. Τα άλλα ζευγάρια: Δανία - Ιρλανδία, Βόρεια Ιρλανδία - Ελβετία. Τα πρώτα ματς θα διεξαχθούν το τριήμερο 9-11 Νοέμβρη και οι ρεβάνς το τριήμερο 12-14 Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ