Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Να παλέψει στα πλέον δύσκολα

Με την πλάτη στον τοίχο μετά τις δύο ήττες από Σπόρτιγκ Λισαβόνας και Γιουβέντους, όσον αφορά τους ευρωπαϊκούς στόχους του, αλλά σίγουρα με καλύτερη ψυχολογία σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, ο Ολυμπιακός δίνει απόψε το πλέον δύσκολο τεστ του στον 4ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Αντιμετωπίζοντας στο Καμπ Νου την Μπαρτσελόνα (21.45 - ΕΡΤ/Cosmote Sports 2), μία από τις κορυφαίες ομάδες στον κόσμο (με την πρόσθετη ιδιαιτερότητα τού ότι αντιμετωπίζουν τον πρώην τεχνικό της ομάδας, Ερνέστο Βαλβέρδε), οι «ερυθρόλευκοι» στοχεύουν πρωτίστως να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Οι πρωταθλητές Ελλάδας καλούνται να δείξουν κόντρα στη μεγάλη αντίπαλό τους την καλύτερη αγωνιστική τους εικόνα από την αρχή των υποχρεώσεών τους, και από κει και πέρα να διεκδικήσουν το οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα - κάτι που αν συμβεί, θα αλλάξει και τα δεδομένα στον όμιλο. Εφαλτήριο για την αποψινή αποστολή αποτελεί η καλή παρουσία, παρά την ήττα στο τέλος (2-0) , στο μεγαλύτερο μέρος του προηγούμενου εκτός έδρας ματς, επίσης κόντρα σε μια σπουδαία αντίπαλο, όπως η Γιουβέντους.Κάτι που παραδέχθηκε και ο τεχνικός του Ολυμπιακού Τάκης Λεμονής που δήλωσε πως οδηγός της ομάδας του για σήμερα είναι η προηγούμενη αναμέτρηση στο Τορίνο. Για τον Ελληνα προπονητή αν και η Μπαρτσελόνα αναμένεται να προσεγγίσει διαφορετικά το παιχνίδι απ' ό,τι η Γιουβέντους για την ομάδα του ο βαθμός δυσκολίας δεν αλλάζει.

Η επιστροφή στις νίκες κόντρα στον Πανιώνιο, μετά από συνεχή στραβοπατήματα, έστω και με αρκετό «καρδιοχτύπι», ανέβασε την ψυχολογία στον Ολυμπιακό ενόψει της αποψινής δοκιμασίας. Την ίδια ώρα, το κίνητρο για διάκριση κόντρα σε έναν αντίπαλο του βεληνεκούς των «Μπλαουγκράνα» δείχνει να είναι ισχυρό στην ελληνική ομάδα. Σ' αυτό αναφέρθηκε και ο τεχνικός του Ολυμπιακού επισημαίνοντας πως «κάτι τέτοια παιχνίδια τα περιμένεις πώς και πώς», και αυτό ισχύει και για τους παίκτες του.

Στα αγωνιστικά, ο Τ. Λεμονής αναμένεται να προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές στη βασική ενδεκάδα σε σχέση με τον αγώνα στη Νέα Σμύρνη, με το πρόβλημα στην επίθεση, λόγω της απουσίας των Εμενίκε (αποθεραπεία), Μπεν (τραυματίας) και Τζούρτζεβιτς (ανέτοιμος), να παραμένει γρίφος προς λύση. Από την αποστολή εκτός έμειναν επίσης οι Φιγκέιρας και Σεμπά.

  • Στο άλλο ματς του ομίλου, η Γιουβέντους υποδέχεται την ισόβαθμή της Σπόρτιγκ Λισαβόνας (21.45 - Cosmote Sports 3), σε ένα κομβικό ματς για τη μάχη της δεύτερης θέσης (με τα τωρινά δεδομένα του ομίλου).
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παίζεται η πρόκριση σε 5ο και 6ο όμιλο (2022-11-02 00:00:00.0)
Τεστάρει δυνάμεις και χαρακτήρα (2019-11-26 00:00:00.0)
Ξεχωρίζει η κόντρα στο «Ανφιλντ» (2018-09-18 00:00:00.0)
Σε Μιλάνο και Μασσαλία τα βλέμματα (2018-03-08 00:00:00.0)
«Γρίφος» στο Καμπ Νου (2017-04-19 00:00:00.0)
Ξεκαθαρίζει το τοπίο (2016-11-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ