Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΡΕΙΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Διεκδικούν σύγχρονα, ασφαλή, στελεχωμένα σχολεία

Από τη χτεσινή παρέμβαση στο υπουργείο Παιδείας
Από τη χτεσινή παρέμβαση στο υπουργείο Παιδείας
Το δικαίωμα των μαθητών της Κεφαλονιάς να μορφώνονται σε σχολεία σύγχρονα, ασφαλή και στελεχωμένα ανέδειξαν, για μια ακόμα φορά, φορείς της Κεφαλονιάς. Αντιπροσωπεία τους πραγματοποίησε χτες το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, ενώ την ίδια ώρα στο Ληξούρι γινόταν μαχητική συγκέντρωση και πορεία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών.

Τέσσερα χρόνια μετά το σεισμό, οι πληγές που άφησε στα σχολεία του νησιού παραμένουν ανοιχτές παρά την προσπάθεια από την κυβέρνηση να εμφανιστεί μια εικόνα «κανονικότητας» με αποχαρακτηρισμό του νομού ως σεισμόπληκτου, με μικροεπιδιορθώσεις και καθυστερήσεις στην έναρξη έργων για τα σεισμόπληκτα σχολεία, όπως επισημαίνουν οι φορείς. Ζητούν να δρομολογηθεί άμεσα η κατασκευή νέου σχολικού συγκροτήματος για το ΓΕΛ Ληξουρίου και μηχανουργείο για το ΕΠΑΛ, να επαναλειτουργήσουν το τμήμα ειδικότητας Ψυκτικών στο ΕΠΑΛ και ένα τμήμα στο ΓΕΛ που καταργήθηκαν, να εξασφαλιστεί η μεταφορά μαθητών στο Ειδικό Γυμνάσιο (σήμερα γίνεται με ευθύνη των γονιών), να καλυφθούν τα κενά εκπαιδευτικών, να λυθούν τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νησιού.

Εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, της Ενωσης Γονέων, του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, της Συνομοσπονδίας Επτανησιακών Σωματείων και του Συλλόγου Φαρακλάδων «Η Εύγερος», της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών - Ωρομισθίων, των μαθητών και των γονιών του Γυμνασίου και Λυκείου Ληξουρίου συναντήθηκαν με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Παιδείας, θέτοντας τα παραπάνω ζητήματα και κατέθεσαν ψηφίσματα με το πλαίσιο αιτημάτων για τους σεισμόπληκτους μαθητές και για τις σχολικές υποδομές της Παλίκης και της πόλης του Ληξουρίου.

Σύμφωνα με εκπροσώπους των φορέων, στη συνάντηση άκουσαν, για μια ακόμα φορά, για οικονομικές δυσχέρειες, για το ότι η αρμοδιότητα για την επίλυση των ζητημάτων αφορά και άλλους φορείς και ότι τα αιτήματα θα μεταφερθούν στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και στα συναρμόδια υπουργεία. Μεταξύ άλλων, οι φορείς απέσπασαν δέσμευση ότι θα επανεξεταστεί το θέμα του κλεισίματος τμημάτων στο νησί και θα γίνει προσπάθεια να καλυφθούν τα κενά σε επόμενο κύκλο προσλήψεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ