Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
Καταγγέλλει τη νέα δικαστική παρέμβαση στο συνδικαλιστικό κίνημα

Τη δικαστική απόφαση - παρέμβαση στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης (ΕΚΚ) σχετικά με τις αποφάσεις του 35ου Συνεδρίου του ΕΚΚ για την αναγνώριση και τον αποκλεισμό αντιπροσώπων, καταγγέλλει η «Ταξική Ενότητα» στο Εργατικό Κέντρο.

Συγκεκριμένα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης συζήτησε και έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν η «Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού ΔΕΗ» και ο «Σύλλογος Ανέργων και Απασχολούμενων Υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης», αποφασίζοντας να αναστείλει την ισχύ και την εκτέλεση των αποφάσεων του 35ου Συνεδρίου του ΕΚΚ, που απέκλεισε τους αντιπροσώπους φέτος τον Απρίλη.

Θυμίζουμε ότι τότε, ΔΑΚΕ «επίσημη», ΔΑΚΕ «ανεξάρτητη» και ΠΑΣΚΕ είχαν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για τις καρέκλες στο ΕΚΚ, ετοιμάζοντας ένα συνέδριο όπου το 30% περίπου των αντιπροσώπων προέρχονταν από σωματεία και παραρτήματα «μαϊμού». Ως αποτέλεσμα του μεταξύ τους πολέμου, στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΚ δεν έγινε δεκτή η εγγραφή τριών νέων σωματείων και δεν νομιμοποιήθηκαν οι αντιπρόσωποι των σωματείων - μελών που παρουσίασαν ξαφνική και εξωπραγματική αύξηση ψηφισάντων. Στη συνέχεια, αφού τα βρήκαν μεταξύ τους, επιχείρησαν μέσα στο συνέδριο να αλλάξουν την απόφαση του ΔΣ. Προσπάθεια που απέτρεψε το σώμα του συνεδρίου, με αποτέλεσμα με συντριπτική πλειοψηφία να αποκλειστεί ο «στρατός» των 66 επιπλέον αντιπροσώπων.

Οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού συνδικαλισμού προσέφυγαν στη δικαιοσύνη καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης, με την απόφαση που εξέδωσε στις 11/10, «αναστέλλει την ισχύ και την εκτέλεση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του 35ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, την απόφαση της ΓΣ περί αρχαιρεσιών και τα αποτελέσματά τους, την απόφαση του ΔΣ περί συγκρότησης σε σώμα και κάθε άλλη πράξη ή απόφαση που απορρέει από τις παραπάνω αποφάσεις ή στηρίζεται αμέσως ή εμμέσως σε αυτές μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης από την συζήτηση της κύριας αγωγής».

Η «Ταξική Ενότητα» με ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «η απαράδεκτη απόφαση του δικαστηρίου βάζει βόμβα όχι μόνο στο ΕΚΚ, αλλά συνολικά στο συνδικαλιστικό κίνημα. Ανάγει με το σκεπτικό της τα δικαστήρια σε υπέρτατο κριτή των δημοκρατικών διαδικασιών των συνδικάτων (...) Δηλαδή η δικαστική απόφαση ισχυρίζεται ότι τα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα δεν έχουν καμία αρμοδιότητα στον έλεγχο και στη νομιμοποίηση των αντιπροσώπων τους, αλλά ότι τέτοια αρμοδιότητα έχουν μόνο τα δικαστήρια. Επιπρόσθετα, η απόφαση αυτή δίνει χέρι βοηθείας στην προσπάθεια για νομιμοποίηση όλων αυτών των στοιχείων της νοθείας και του εκφυλισμού του συνδικαλιστικού κινήματος, που είχε ξεδιπλωθεί από την αρχή του 2017 μέχρι και το 35ο Συνέδριο του ΕΚΚ».

Η «Ταξική Ενότητα» καλεί τους εργαζόμενους να γυρίσουν αποφασιστικά την πλάτη σε όλον αυτόν το μηχανισμό των εργατοπατέρων, που έχουν στόχο να κρατούν το συνδικαλιστικό κίνημα υποταγμένο στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις. Καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να καταδικάσουν αποφασιστικά το νέο χτύπημα στο συνδικαλιστικό κίνημα, το οποίο «κουμπώνει» και με τις προωθούμενες αντιδραστικές αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ