Τρίτη 24 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία σήμερα και αύριο στα ΜΜΕ

Σε σύσκεψη και απεργιακή συγκέντρωση καλεί το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ

Να συμμετάσχουν μαζικά σήμερα και αύριο στη 48ωρη απεργία στα ΜΜΕ και να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, διεκδικώντας αγωνιστικά τα κοινωνικοασφαλιστικά τους δικαιώματα και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με γνώμονα τις απώλειες της προηγούμενης περιόδου και τις ανάγκες τους, καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ.

Υπογραμμίζει την ανάγκη, ο αγώνας να πάρει «σάρκα και οστά» από τα «κάτω», με συνελεύσεις σε κάθε τόπο δουλειάς, με Επιτροπές Αγώνα, που θα ενημερώνουν, θα διεκδικούν και θα οργανώνουν τους εργαζόμενους, συζητώντας και αποφασίζοντας τις μορφές πάλης σε συντονισμό με το ταξικό εργατικό κίνημα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Γραμματεία Τύπου και ΜΜΕ του ΠΑΜΕ διοργανώνει σήμερα Τρίτη σύσκεψη στις 13.00 στην ΕΣΗΕΑ (1ος όροφος) και αύριο Τετάρτη απεργιακή συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της για τις εξελίξεις στον ΕΔΟΕΑΠ και τη στάση των πλειοψηφιών των Ενώσεων, «για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι κυβερνητικές - εργοδοτικές συνδικαλιστικές δυνάμεις θέλουν να ρίξουν μια τουφεκιά στον αέρα. Για άλλη μια φορά δείχνουν ότι απεχθάνονται την ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων δημοσιογράφων, την επιθετική πάλη και διεκδίκηση.

Γι' αυτό απορρίπτουν συστηματικά όλες τις προτάσεις της "Δημοσιογραφικής Συνεργασίας" για συνελεύσεις μέσα στους τόπους δουλειάς, για να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι, για να οργανωθεί η πάλη από τα κάτω.

Γι' αυτό οι εργοδοτικές - κυβερνητικές πλειοψηφίες των ΕΣΗΕΑ - ΕΠΗΕΑ προτιμούν να παζαρεύουν και να συνδιαλέγονται, πίσω από κλειστές πόρτες υπουργείων με κυβέρνηση και εργοδοσία, "λύσεις" για τον ΕΔΟΕΑΠ και την Ασφάλιση που τσακίζουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επικούρηση».

Να οργανώσουμε το δικό μας κλαδικό Συνδικάτο Τύπου και ΜΜΕ

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ τονίζει: «Οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουν με το δικό τους αυτοτελές σχέδιο αντεπίθεσης. (...) Αυτό απαιτεί να πάρουμε την οργάνωση της πάλης στα δικά μας χέρια. Να προσπεράσουμε όλα τα εμπόδια που θέτουν οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες και να οργανώσουμε το δικό μας κλαδικό Συνδικάτο Τύπου και ΜΜΕ. Που μέλη του θα είναι δίχως περιορισμούς όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου, ανεξάρτητα από ειδικότητα και σχέση εργασίας. Που θα είναι ανοιχτό για τις χιλιάδες των συναδέλφων μας που δουλεύουν για να βγάλουν το ψωμί τους, αλλά κλειστό στα αφεντικά του κλάδου και στα διευθυντικά στελέχη τους. Που θα παλεύει για Κοινωνική Ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, πάντα σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας. Το κλαδικό Συνδικάτο Τύπου και ΜΜΕ θα αποτελέσει επιθετική απάντηση στο κλίμα απογοήτευσης, μιζέριας, αποστροφής της συλλογικής πάλης που έχουν επιβάλλει στον κλάδο τα συνδικαλιστικά τσιράκια των εργοδοτών και των κυβερνήσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ