Παρασκευή 27 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ
Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο του ΚΚ

ΠΕΚΙΝΟ.--

Νέα ώθηση στη ραγδαία επέκταση των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής σε όλο το εύρος της κινεζικής οικονομίας αναμένεται να δώσει το 19ο Συνέδριο του ΚΚ Κίνας (ΚΚΚ), που ολοκληρώθηκε με την ένταξη της «σκέψης του Σι Τζινπίνγκ για μια νέα εποχή για το σοσιαλισμό με κινεζικά χαρακτηριστικά» στο καταστατικό του κόμματος, «σκέψη» που αναβαθμίζεται στο επίπεδο της «σκέψης του Μάο».

Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με την εκλογή νέων κομματικών οργάνων, ενώ ο Σι Τζινπίνγκ επανεκλέχτηκε ΓΓ της ΚΕ του κόμματος.

Σύμφωνα με το πρακτορείο «Σινχουά», η απόφαση του Συνεδρίου ξεχωρίζει στα βασικά σημεία για την «υποστήριξη των προσπαθειών μας» παράγοντες όπως τη «συνέχιση της πλήρους εμβάθυνσης των μεταρρυθμίσεων», ενώ υπογραμμίζει πως «πρέπει να αναπτύξουμε μια εκσυγχρονισμένη οικονομία», να δοθεί προτεραιότητα στη «διαρθρωτική μεταρρύθμιση» αλλά και «να ενισχύσουμε την ανάπτυξη της οικονομίας με πιο αποτελεσματικούς μηχανισμούς της αγοράς». Αναλύεται γενικά η ανάγκη «να δυναμώσουμε ρωμαλέα την καινοτόμα ικανότητα και την ανταγωνιστικότητα της κινεζικής οικονομίας».

Οσον αφορά τη λεγόμενη «σκέψη του Σι Τζινπίνγκ», αυτή εστιάζει σε πλευρές όπως η ενίσχυση της θέσης της Κίνας στον κόσμο (στο φόντο της όξυνσης των ανταγωνισμών και ανακατατάξεων στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα), η καταπολέμηση της διαφθοράς (απομονώνοντας συμπτώματα ενός φαινομένου που σε συνθήκες επέκτασης των καπιταλιστικών σχέσεων μόνο να ενισχυθεί μπορεί).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ