Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κάλεσμα της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Νοσηλευτών»

Με αφορμή τις αυριανές αρχαιρεσίες της Ενωσης Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ), η «Αγωνιστική Συσπείρωση Νοσηλευτών» (ΑΣΝ) καλεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα Υγείας - Πρόνοιας να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ και να στηρίξουν τους υποψήφιους της ΑΣΝ.

Σχολιάζοντας το νέο νομοσχέδιο για την ΕΝΕ, η ΑΣΝ επισημαίνει ότι η κυβέρνηση προβάλλει «το "τυράκι" του "ενιαίου κλάδου νοσηλευτών ΕΣΥ", για να κρύψει τη "φάκα" που είναι η "νομιμοποίηση" για την εκτεταμένη εφαρμογή της κινητικότητας όλων των νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία και τις άλλες δημόσιες μονάδες Υγείας, προκειμένου να "καλύπτει" την υποστελέχωσή τους. Η αναβάθμιση που επικαλείται η κυβέρνηση για τους νοσηλευτές όλων των βαθμίδων (...) αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά προβλήματα, αφού έτσι κι αλλιώς θα παραμένουν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που μετατρέπουν τη ζωή όλων των νοσηλευτών και των οικογενειών τους σε "κόλαση"».

Η ΑΣΝ, μεταξύ άλλων, διεκδικεί: Μαζικές προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί - συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα στους νοσηλευτές που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα! Να καλυφθούν όλες οι απώλειες στις συντάξεις, οι μισθολογικές απώλειες. Επαναφορά των οικογενειακών και άλλων κλαδικών επιδομάτων που έχουν καταργηθεί. Επαναχορήγηση των ακτινολογικών αδειών. Κατάργηση των διπλοβαρδιών, των ελαστικών ωραρίων. 6ωρο, 5ήμερο, 30ωρο και έως μια νυκτερινή βάρδια τη βδομάδα. Οχι στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Ενταξη των νοσηλευτών στα ΒΑΕ, στο δημόσιο τομέα Υγείας - Πρόνοιας. Μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων. Πλήρης, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υπηρεσίες προληπτικού ελέγχου σε όλους. Ενιαία Ανώτατη Νοσηλευτική Εκπαίδευση, στο πλαίσιο ενός αποκλειστικά δημόσιου δωρεάν συστήματος Παιδείας. Εκπαίδευση και μετεκπαίδευση όλων των νοσηλευτών από τους δημόσιους φορείς της Παιδείας και Υγείας, με κρατική χρηματοδότηση και χωρίς καμία εμπλοκή των επιχειρηματικών ομίλων. Πρακτική άσκηση με πλήρεις αποδοχές και δικαιώματα. Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να μην περάσει το κυβερνητικό νομοσχέδιο για την ΕΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ