Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Επίθεση στις μαθητικές κινητοποιήσεις για να κρύψει τα προβλήματα

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για τα κενά εκπαιδευτικών συζητήθηκε στη Βουλή

Ξεκινώντας από το... δεν υπάρχει πρόβλημα, παραδεχόμενος στη συνέχεια ότι υπάρχουν περίπου 100 κενά εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση δύο μήνες μετά την έναρξη των σχολείων (!) και καταλήγοντας ότι δεν θα κάνουμε διορισμούς εκεί που υπάρχουν πλεονάζουσες ώρες εκπαιδευτικών, εμφανίστηκε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου στη συζήτηση προχτές της Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ στη Βουλή για τα κενά εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, περιέγραψε στην Ερώτηση τα προβλήματα των σχολείων, τονίζοντας ότι τα κενά είναι υπαρκτά, «και είναι υπαρκτά όχι επειδή το λέμε εμείς, κύριε υπουργέ, αλλά επειδή το ζουν εκατοντάδες, χιλιάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα», όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε: «Η πραγματικότητα ακόμη και σήμερα, δύο μήνες μετά το άνοιγμα των σχολείων, είναι διαφορετική και καθόλου μα καθόλου κανονική. Οσοι ζουν, κύριε υπουργέ, στην εκπαίδευση και όσοι έχουν μια στοιχειώδη εικόνα για αυτήν, γνωρίζουν ότι τα περισσότερα ολοήμερα δεν μπορούν να φτιάξουν κανονικό πρόγραμμα μέχρι τις 4 το απόγευμα, σήμερα 30 του Οκτώβρη, και υποβαθμίζονται αυτά τα σχολεία, τα ολοήμερα, όλο και περισσότερο. Ολα αυτά γίνονται και μετά από το βαρύ χτύπημα που δέχτηκε το ολοήμερο σχολείο από τη δική σας κυβέρνηση». Εφερε δε συγκεκριμένα παραδείγματα για τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Μενίδι, τη Σκιάθο και τη Σκόπελο, αλλά και τις τεράστιες ελλείψεις εκπαιδευτικών για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

Ο υπουργός, ενώ στην αρχή αρνιόταν το πρόβλημα, ισχυριζόμενος ότι το ΚΚΕ έχει λάθος στοιχεία, στη συνέχεια αναδιπλώθηκε και παραδέχτηκε την ύπαρξη κενών, ισχυριζόμενος ότι η κατάσταση είναι απλώς καλύτερη από πέρυσι. Αντί όμως να δώσει μια απάντηση για το πότε θα καλυφθούν οι ελλείψεις, επέλεξε να επιτεθεί στις μαθητικές κινητοποιήσεις και στους γονείς που στέκονται στο πλευρό των διεκδικήσεων των παιδιών τους, κάνοντας μάλιστα και υποδείξεις για τα αιτήματα του μαθητικού κινήματος! «Είναι υπεύθυνο Σύλλογοι Γονέων να παίρνουν τα παιδιά και να λένε κάνουμε συλλαλητήριο για ένα ουσιαστικό σχολείο, αυτό είναι το αίτημα, για ένα ουσιαστικό σχολείο τα παιδιά χάνουν ώρες;», είπε συγκεκριμένα. Και αυτή την ίδια επίθεση σε γονείς και μαθητές για να κουκουλώσει τα υπαρκτά και μεγάλα προβλήματα (ίδια με τις επιθέσεις που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ) την επανέλαβε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου του υπουργείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ