Τρίτη 7 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Με στόχο παραπέρα ενίσχυση, βαδίζει στις αρχαιρεσίες του

Ο απολογισμός δράσης και τα αγωνιστικά βήματα του επόμενου διαστήματος συζητήθηκαν προχτές Κυριακή στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, οι αρχαιρεσίες του οποίου θα πραγματοποιηθούν από τις 16 Νοέμβρη έως τις 2 Δεκέμβρη.

Εισηγητικά έγινε αναφορά στη δράση που ανέπτυξε το Συνδικάτο για όλα τα θέματα: Για τη συμμετοχή σε κεντρικές πρωτοβουλίες του ΠΑΜΕ, το αντιπάλεμα της λογικής «τίποτα δεν γίνεται». Τις παρεμβάσεις για την οργάνωση του αγώνα στην «κοινωφελή εργασία», για την αποτροπή απολύσεων εργαζομένων και ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών. Ιδιαίτερα για τους συμβασιούχους, τονίστηκε ότι ο αγώνας που δόθηκε θα πρέπει να ξαναζωντανέψει: «Δεν κάνουμε βήμα πίσω», υπογραμμίστηκε, «από την απαίτησή μας για να νομοθετήσει τώρα η κυβέρνηση και να μετατρέψει όλες τις συμβάσεις από ορισμένου χρόνου και έργου σε αορίστου».

Για το επόμενο διάστημα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ενίσχυση του Συνδικάτου, την ίδρυση νέων παραρτημάτων, τη βελτίωση της ενημέρωσης προς τον κλάδο για τη δράση και τις θέσεις του Συνδικάτου, την ανάπτυξη κοινής δράσης με άλλα σωματεία και φορείς κ.ά.

Στη Λάρισα

Σε εκλογοαπολογιστική συνέλευση προχώρησε την Κυριακή και το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Λάρισας, εκλέγοντας Εφορευτική Επιτροπή για τις εκλογές που προγραμματίστηκαν για τις 20 και 21 Νοέμβρη.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, ενώ επικυρώθηκε επίσης η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου για απεργιακή απάντηση όποτε κι αν φέρει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο για το νέο χτύπημα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.

Τέθηκε ακόμα στόχος η νέα διοίκηση του Συνδικάτου που θα εκλεγεί να προχωρήσει στην ίδρυση παραρτημάτων και Σωματειακών Επιτροπών σε κάθε δήμο για την καλύτερη οργάνωση της δουλειάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ