Κυριακή 12 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Επεσε η αυλαία στην Κρήτη - Αζερμπαϊτζάν και Ρωσία πρωταθλητές Ευρώπης

Ρωσία
Ρωσία
Την περασμένη Δευτέρα ολοκληρώθηκαν τα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Εθνικών Ομάδων στη Χερσόνησο της Κρήτης. 72 ομάδες από 39 χώρες «συναντήθηκαν» για 9 γύρους, με τη χώρα μας να συμμετέχει με πέντε ομάδες (τρεις ανδρών και δύο γυναικών) ως διοργανώτρια. Μετά από 1.300 παρτίδες, το Αζερμπαϊτζάν και η Ρωσία κατέλαβαν την πρώτη θέση στα Πρωταθλήματα Ανδρών και Γυναικών αντίστοιχα. Ας δούμε αναλυτικά τι έγινε σε κάθε κατηγορία.

Στο Πρωτάθλημα Ανδρών συμμετείχαν 40 ομάδες αποτελούμενες από αρκετούς από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου. Το Αζερμπαϊτζάν (Μαμεντιάροβ, Ρατζάμποβ, Νάιντιτς, Μαμέντοβ, Γκουσεΐνοβ) βρέθηκε στην κορυφή της τελικής κατάταξης σε ισοβαθμία με τη Ρωσία (Γκρισούκ, Νεπομνιάτσι, Βιτιούγκοβ, Ματλάκοβ, Ντουμπόβ), που ήρθε δεύτερη μετά την εφαρμογή των προβλεπόμενων κριτηρίων. Την τρίτη θέση έλαβε η, επίσης πολύ ισχυρή, Ουκρανία (Ελιάνοβ, Κρυβορούτσκο, Πονομαριόβ, Κουζούμποβ, Κράβτσιβ), που ισοβάθμησε με την Κροατία. Μπορεί η Αρμενία να μην τερμάτισε ψηλά στην τελική κατάταξη, όμως ο Λ. Αρονιάν (Νο 2 στον κόσμο), που ήταν και ο ισχυρότερος παίκτης του Πρωταθλήματος, πήρε το χρυσό μετάλλιο για την 1η σκακιέρα.

Στις γυναίκες συμμετείχαν 32 ομάδες και η Ρωσία (Κοστενιούκ, Λάχνο, Γκουνίνα, Γκίρυα, Γκοριάτσκινα) ανέβηκε στην κορυφή του βάθρου, έχοντας σημειώσει 8 νίκες και μια ισοπαλία με την Πολωνία. Ακολούθησαν οι ομάδες της Γεωργίας (Τζαγκνίτζε, Μπατσιασβίλι, Χοτενασβίλι, Γιαβαχισβίλι, Μέλια) και της Ουκρανίας (Μουζιτσούκ, Ζούκοβα, Ουσένινα, Γκαπονένκο, Οσμάκ) στη 2η και 3η θέση. Η πρώτη ομάδα της χώρας μας πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, τερματίζοντας στην 11η θέση, με την Σταυρούλα Τσολακίδου να σημειώνει την τελευταία απαιτούμενη νόρμα για την απόκτηση του τίτλου του Διεθνούς Μαιτρ και να παίρνει χάλκινο μετάλλιο στη 2η σκακιέρα, πίσω από τις Λαχνό (Νο 7 στον κόσμο) και Ζούκοβα (Νο 36 στον κόσμο)! Πολύ μαχητική ήταν και η Αναστασία Αβραμίδου, που κράτησε την 4η σκακιέρα, παίζοντας 8 από τις 9 παρτίδες με τα μαύρα.


Αζερμπαϊτζάν
Αζερμπαϊτζάν

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ