Τρίτη 14 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινητοποίηση πενταετών και εποχικών πυροσβεστών

Συγκέντρωση μπροστά στον Αγνωστο Στρατιώτη
Συγκέντρωση μπροστά στον Αγνωστο Στρατιώτη
Συγκέντρωση στο Σύνταγμα και πορεία στη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τη Βουλή πραγματοποίησαν χτες πενταετείς και εποχικοί πυροσβέστες μετά από κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. Ο Χρ. Κατσώτης συζήτησε με εποχικούς πυροσβέστες, ενημερώνοντάς τους για την Ερώτηση που είχε υποβάλει το ΚΚΕ για το εργασιακό μέλλον των συμβασιούχων πυροσβεστών. Μάλιστα, η σχετική απάντηση της κυβέρνησης στο θέμα αυτό αναφέρει ότι θα καλυφτούν την επόμενη αντιπυρική περίοδο οι 1.500 θέσεις των εποχικών, χωρίς όμως να υπάρχει καμία δέσμευση για τους εποχικούς πυροσβέστες που ήδη προσλαμβάνονταν τις αντιπυρικές περιόδους. Το βράδυ πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Ν. Τόσκα, για το πρόβλημα αυτό, η οποία απέβη άκαρπη.

Παρέμβαση πραγματοποίησε η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών», στην οποία υπογραμμίζει ανάμεσα σε άλλα: «Μέχρι πότε θα ανεχόμαστε την κοροϊδία και την υποσχεσιολογία των αντιλαϊκών κυβερνήσεων και θα υποχωρούμε κάθε φορά που θα μας "σερβίρουν" ψεύτικες υποσχέσεις και δήθεν λύσεις, που στην ουσία παρατείνουν και διογκώνουν τα εργασιακά προβλήματα, την πολυετή ομηρία και το καθεστώς των συμβάσεων ορισμένου χρόνου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. «Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί και η πρόσφατη τροπολογία για τους τριετείς πυροσβέστες, που αντί για μονιμοποίηση, δημιούργησε ακόμα μια ταχύτητα εργασιακών σχέσεων στο Πυροσβεστικό Σώμα, αφήνοντας "στον αέρα" όσους συναδέλφους πληρούσαν τα κριτήρια μονιμοποίησης, γεγονός για το οποίο εδώ και καιρό σας είχε προειδοποιήσει η ΕΑΚΠ. Η ίδια πολιτική εφαρμόζεται σταδιακά σε βάρος όλων των εργαζομένων. Πριν μερικούς μήνες, είδαμε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων πέραν του 8μήνου, για τους συμβασιούχους των ΟΤΑ. Στην ίδια ρότα είναι και η γνωμοδότηση του ΣτΕ, που βάζει εμπόδια στην επαναπρόσληψη των 1.300 περίπου εποχικών συναδέλφων μας για την επόμενη αντιπυρική περίοδο. Αυτό εννοούν όταν μιλάνε κυβέρνηση, αξιωματική αντιπολίτευση και λοιποί, για συρρίκνωση των δαπανών του Δημοσίου με σκοπό να απελευθερωθούν κονδύλια για τα "πιράνχας" της "ανάπτυξης".

Ο Χρ. Κατσώτης συζητά με πυροσβέστες
Ο Χρ. Κατσώτης συζητά με πυροσβέστες
(...) Απαιτείται τώρα, πριν να είναι αργά, οργάνωση αγώνων με συνεχόμενες κινητοποιήσεις - διαμαρτυρίες, να διεκδικήσουμε: Τη μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων πυροσβεστών, συμβασιούχων και πενταετών, με σταθερές σχέσεις εργασίας στο ΠΣ, στη Δασική Υπηρεσία και στις Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας. Λύσεις στα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα όλων των πυροσβεστών και της πυρασφάλειας της χώρας», επισημαίνει η ΕΑΚΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ