Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Τη δικαίωση και επιστροφή συμβασιούχου του δήμου Καλαμάτας στη δουλειά χαιρετίζει η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ. Οπως αναφέρει, ο συμβασιούχος που είχε απολυθεί με απόφαση του δήμαρχου Καλαμάτας, Π. Νίκα, ύστερα από αναφορά του διευθυντή καθαριότητας και πρώην στελέχους της συμβιβασμένης συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΠΟΕ ΟΤΑ, επέστρεψε στη δουλειά του με προσωρινή δικαστική διαταγή. Ο συμβασιούχος, υπενθυμίζει η Γραμματεία, ήταν επικεφαλής της Επιτροπής Αγώνα που συντόνιζε το καλοκαίρι τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων στην καθαριότητα για μόνιμη και σταθερή δουλειά. «Η απόφαση αυτή», σημειώνει, «δικαιώνει τον αγώνα των ταξικών σωματείων του ΠΑΜΕ, που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν τον εργαζόμενο με ταξική αλληλεγγύη, σε αντίθεση με την πλειοψηφία του Σωματείου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μεσσηνίας, που είναι υπόλογη για την προκλητική της σιωπή και συναίνεση στην απόλυση».

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ «ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ»: Σε 24ωρη απεργία και παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Αττικής, στις 10 π.μ., προχωρούν σήμερα, Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στο Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα». Αίτημα αιχμής των εργαζομένων είναι η καταβολή των δεδουλευμένων τους, καθώς η διοίκηση του «Μαργαρίτα» έχει να τους πληρώσει από 14 μέχρι 16 μήνες. Την 24ωρη απεργία και τη σημερινή κινητοποίηση στηρίζει και καλύπτει το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ).

ΜΕΤΡΟ: Νέα στάση εργασίας έχει κηρύξει για σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθήνας από τις 9 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας, με τη συνδικαλιστική πλειοψηφία να θέτει ζητήματα που αφορούν στη χρηματοδότηση των αστικών συγκοινωνιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ