Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΤΗΜΑ ΟΜΟΡΦΟΚΚΛΗΣΙΑΣ
Πρώτα η συζήτηση των προσφυγών

Καμία πρωτοβουλία δεν μπορεί να αναληφθεί για την πρόοδο του κλειστού γυμναστηρίου πινγκ πονγκ στο Γαλάτσι, πριν συνεκδικαστούν στο ΣτΕ οι δύο προσφυγές που κατατέθηκαν κατά της χωροθέτησης του έργου.

Αυτό τονίζουν, σε ανακοίνωσή τους, περιβαλλοντικές οργανώσεις των Δήμων Γαλατσίου, Νέας Ιωνίας, Ψυχικού και Φιλοθέης, με αφορμή την επίσκεψη του κλιμακίου της ΔΟΕ για τον έλεγχο της πορείας προετοιμασίας των Ολυμπιακών έργων.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η πρώτη προσφυγή ζητά την ακύρωση της χωροθέτησης του έργου λόγω της ύπαρξης βυζαντινού μνημείου του 10ου αιώνα, ενώ με τη δεύτερη αποδεικνύεται ότι η έκταση στην οποία έχει χωροθετηθεί το έργο είναι χαρακτηρισμένη ως δασική - αναδασωτέα με αποφάσεις της πολιτείας από το 1912 και 1915.

Ταυτόχρονα, οι οργανώσεις αναφέρουν ότι «με τη χωροθέτηση και την "απαλλοτρίωση" του καταγεγραμμένου αυτού δημοσίου ακινήτου, οι κληρονόμοι Βεΐκου με συνοπτικές διαδικασίες θα αναγνωριστούν ως κύριοι της έκτασης των 93 στρεμμάτων, θεμελιώνοντας δικαιώματα και για τα υπόλοιπα 1.300 στρέμματα του δασοκτήματος και θα εισπράξουν δεκάδες δισεκατομμύρια από το δημόσιο ταμείο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ