Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ
Ωρομίσθιοι «μπαλώνουν» τα κενά

Με έναν τρόπο πρωτοφανή, αλλά ενδεικτικό της κατάστασης που υπάρχει στα ΤΕΕ, το υπουργείο Παιδείας επιχειρεί να καλύψει τα κενά εκπαιδευτικών στα Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια. Σύμφωνα με καταγγελίες εκπαιδευτικών, και επειδή δεν έχει συνταχθεί πίνακας υποψήφιων εκπαιδευτικών από την επετηρίδα, το υπουργείο για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό στα ΤΕΕ, παρατείνει για ένα δίμηνο την υπηρεσία των ωρομισθίων εκπαιδευτικών που υπηρετούσαν την προηγούμενη χρονιά.

Ετσι, οι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καλούνται να προσλάβουν ωρομισθίους που είχαν υπηρετήσει την προηγούμενη χρονιά, οι οποίοι θα καλύψουν τα κενά μέχρι να φτάσουν οι εκπαιδευτικοί, κάτι που εκτιμάται να γίνει το Νοέμβρη. Οι ελλείψεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στα ΤΕΕ, καταγγελίες για τις οποίες έρχονται από διάφορες περιοχές της χώρας, έχουν σαν αποτέλεσμα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας σε ΤΕΕ, ενώ οι εκπαιδευτικοί έρχονται αντιμέτωποι με ακόμα πιο ελαστικές σχέσεις εργασίας, ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί στις προσλήψεις των αναπληρωτών μετά την κατάργηση της επετηρίδας.

Η σχετική οδηγία δεν είναι βέβαια πρωτοβουλία των προϊσταμένων, αλλά πρόκειται για εγκύκλιο προς τους προϊσταμένους Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και γραφείων Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης των νομών και νομαρχιών, που υπογράφει ο υφυπουργός Παιδείας και στην οποία ζητείται να δηλώσουν τις ανάγκες σε αναπληρωτές. Στη συνέχεια σημειώνεται: «Σας παρέχουμε σχετική εξουσιοδότηση να παρατείνετε μέχρι τέλος Οκτωβρίου τις συμβάσεις πρόσληψης ωρομισθίων εκπαιδευτικών των ειδικοτήτων των παραπάνω αναφερόμενων κλάδων που δίδαξαν στα ΤΕΕ κατά το λήξαν διδακτικό έτος και για εβδομαδιαία απασχόληση μέχρι (11) ώρες».

Κενά και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή της η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας εκφράζει την ανησυχία και δυσαρέσκεια του συνόλου των εκπαιδευτικών, καθώς και την έντονη διαμαρτυρία των γονέων, καθώς μέχρι και χτες δεν είχαν καλυφθεί εκατοντάδες κενά των εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα. Η ΔΟΕ δηλώνει ότι κατακλύζεται καθημερινά από διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών και γονιών καθώς τα σχολεία υπολειτουργούν με ελλιπές διδακτικό προσωπικό και καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να προχωρήσει άμεσα στην κάλυψη των λειτουργικών κενών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ