Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
Καμιά συμμετοχή στα πολεμικά ιμπεριαλιστικά σχέδια

Ανακοίνωση του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ

Στον απόηχο της μεγάλης επιτυχίας των εκδηλώσεων του 27ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», η Κομμουνιστική Νεολαία μπαίνει μπροστά στον αγώνα ενάντια στα δολοφονικά ιμπεριαλιστικά σχέδια. Με ανακοίνωσή του το Γραφείο του Κεντρικού Συμβουλίου της Οργάνωσης καλεί τους νέους και τις νέες να απαιτήσουν δυναμικά «καμιά εμπλοκή - καμιά συμμετοχή» και να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται τις επόμενες μέρες. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ έχει ως εξής:

«Η μεγάλη επιτυχία των εκδηλώσεων του 27ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή" που κορυφώθηκε με το κεντρικό τετραήμερο στα Ιλίσια, σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, σε συνθήκες κήρυξης ενός νέου πολέμου από τους ιμπεριαλιστές, φανερώνει τις υπαρκτές δυνατότητες οι νέοι και οι νέες της χώρας μας να απαντήσουν αρνητικά στο ερώτημα αν θα πρέπει η Ελλάδα να εμπλακεί στα στρατιωτικά και πολιτικά σχέδια των ΗΠΑ.

Η μαζική συμμετοχή της νεολαίας στις εκδηλώσεις του 27ου Φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα, φανερώνει επίσης και την ανάγκη οι νέοι με την αγωνιστική τους δράση δυναμικά να απαιτήσουν "καμιά εμπλοκή - καμιά συμμετοχή", "όχι στα μέτρα καταστολής στην Ελλάδα". Το Γραφείο του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ καλεί την ελληνική νεολαία παντού στα σχολεία, στις σχολές, στους τόπους δουλιάς, στις γειτονιές να αναπτύξει πολύμορφες πρωτοβουλίες μέσα από τους μαζικούς της φορείς προκειμένου να εμποδίσει κάθε προσπάθεια άμεσης ή έμμεσης βοήθειας και στήριξης των επικίνδυνων πολεμικών σχεδίων των ιμπεριαλιστών από την ελληνική κυβέρνηση.

Καλεί τους νέους και τις νέες της χώρας μας, να πάρουν μαζικά μέρος στις μεγάλες κινητοποιήσεις που διοργανώνονται τις επόμενες μέρες σε όλες τις μεγάλες πόλεις, να συναντηθούμε με την εργατική τάξη και το λαό για να απαιτήσουμε να μην εμπλακεί η χώρα μας στον πόλεμο, για να ακυρώσουμε στην πράξη κάθε προσπάθεια περιορισμού των δημοκρατικών μας ελευθεριών, να υπερασπίσουμε και να διευρύνουμε τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ