Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Υπεράσπιση υγείας και ασφάλισης

«Ενα μεγάλο κομμάτι της Κοινωνικής Ασφάλισης είναι το Δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας και ως τέτοιο πρέπει να το υπερασπιζόμαστε», τονίζει η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) με αφορμή τη Συνδιάσκεψη της ΓΣΕΕ για το ασφαλιστικό.

«Τους προηγούμενους μήνες δέχτηκε ένα πρώτο χτύπημα και η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταφέρει και άλλο. Προσπαθεί ένα φτηνό Δημόσιο Σύστημα Υγείας να το κάνει ακόμα φτηνότερο και λιγότερο Δημόσιο, με σκοπό να αυξήσει ακόμα περισσότερο τα βάρη των ασφαλιστικών ταμείων. Γι' αυτό και απορρίπτουμε το σχέδιο Παπαδόπουλου και της κυβέρνησης».

Η ΕΙΝΑΠ τονίζει ότι θα αγωνιστεί για ένα δίκαιο Δημόσιο Ασφαλιστικό Σύστημα που θα στηρίζεται κατ' αρχήν στην τριμερή χρηματοδότηση, ενώ αναφερόμενη στις συνθήκες εργασίας των νέων γιατρών, υπογραμμίζει ότι θα είναι οι «εργαζόμενοι που θα πληρώνουν στην κοινωνική ασφάλιση χωρίς να πάρουν σύνταξη».

Η ΕΙΝΑΠ, καταλήγει η ανακοίνωση, προκειμένου να συμβάλει στην καθιέρωση ενός δίκαιου ασφαλιστικού συστήματος, θα αγωνιστεί για να είναι μόνιμοι όλοι οι νοσοκομειακοί γιατροί, να έχουν ένα αξιοπρεπές μισθολόγιο, οι εφημερίες να αναγνωρίζονται ως συντάξιμος χρόνος και να αναγνωριστεί το νοσοκομείο ως χώρος ανθυγιεινής εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ