Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αλληλεγγύη στο Παραγουανό ΚΚ

Με μήνυμά της προς το Παραγουανό Κομμουνιστικό Κόμμα, η ΚΕ του ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της και καταδικάζει πρόσφατη φασιστική επίθεση στα γραφεία του στις 17 Νοέμβρη. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Το ΚΚΕ καταδικάζει αποφασιστικά την επίθεση ομάδας φασιστοειδών στην έδρα του Παραγουανού Κομμουνιστικού Κόμματος στην Ασουνσιόν, τη βεβήλωση της εισόδου της με χυδαία αντικομμουνιστικά συνθήματα και την καταστροφή τοιχογραφίας αφιερωμένης στην Οκτωβριανή Επανάσταση.

Η επίθεση αυτή δεν είναι η πρώτη, παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί και το 2014, για την οποία ουδέποτε υπήρξε κάποια ουσιαστική ενέργεια ή απάντηση από μεριάς του κράτους στις καταγγελίες του Παραγουανού ΚΚ.

Η κυβέρνηση της Παραγουάης έχει σοβαρές ευθύνες γιατί αφήνει το πεδίο ελεύθερο στην ανενόχλητη δράση φασιστικών συμμοριών, ενώ την ίδια στιγμή κλιμακώνει την καταστολή και τις διώξεις απέναντι στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες.

Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του με το Παραγουανό ΚΚ. Απαιτεί τη διαλεύκανση του γεγονότος και την τιμωρία των αυτουργών, τη διασφάλιση της ελεύθερης πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης των κομμουνιστών και γενικότερα του λαϊκού κινήματος.

Τα λαϊκά στρώματα της Παραγουάης πρέπει να αναλογιστούν ότι οι επιθέσεις στους κομμουνιστές πάντα αποτελούν προάγγελο ευρύτερης επίθεσης στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες. Να απομονώσουν παρόμοιες δυνάμεις, να εκφράσουν την αλληλεγγύη και την υποστήριξή τους στο Παραγουανό ΚΚ, να δυναμώσουν την πάλη τους για τα δικαιώματά τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ