Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ερώτηση του ΚΚΕ για τις σιδηροδρομικές γραμμές της Λάρισας

Την τεράστια επικινδυνότητα που εγκυμονεί για τους κατοίκους της Λάρισας η διέλευση των σιδηροδρομικών γραμμών από το κέντρο της πόλης - αποδείχτηκε και με το νέο θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, με θύμα ένα 10χρονο παιδί, που έγινε πρόσφατα - καθώς και τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων, διοικήσεων του ΟΣΕ και της Τοπικής Διοίκησης, ανέδειξε με Ερώτησή του στη Βουλή το ΚΚΕ, την οποία υπογράφει ο Γιώργος Λαμπρούλης.

Οπως επισημαίνει, «απέναντι στο διαχρονικό αίτημα για την υπογείωση του σιδηροδρομικού δικτύου οι κυβερνήσεις και ο ΟΣΕ επικαλούμενοι "το μεγάλο οικονομικό κόστος" αρνούνταν την υπογείωση των σιδηροδρομικών γραμμών, που διέρχονται μέσα από το κέντρο της πόλης.

Τεράστιες, όμως, είναι οι ευθύνες και σε ό,τι αφορά στην κατασκευή όλων εκείνων των απαραίτητων έργων που θα εξασφαλίζουν την ασφαλή διάβαση πεζών αλλά και των τροχοφόρων μέσων, αφού σε πολλά τμήματα του δικτύου δεν υπάρχει καν περίφραξη, οι υφιστάμενες υπόγειες και υπέργειες διαβάσεις είναι "σε κακά χάλια" και ανεπαρκείς σε αριθμό ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των κατοίκων».

Να σημειώσουμε, για παράδειγμα, ότι στο σημείο που έχασε τη ζωή του το 10χρονο τσιγγανόπουλο, υπάρχει υπόγεια διάβαση πεζών, η οποία, όμως, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν βρέχει, γιατί συγκεντρώνονται εκεί νερά, ούτε και τα βράδια, αφού δεν διαθέτει τον απαιτούμενο φωτισμό. Το ίδιο προβληματική είναι η υπέργεια διάβαση στο τέρμα της οδού Υψηλάντου, την οποία, και λόγω του μεγάλου ύψους και λόγω των κατασκευαστικών προβλημάτων της, είναι πολύ δύσκολο να χρησιμοποιήσουν ιδιαίτερα όσοι έχουν κινητικά προβλήματα, αλλά και οι ηλικιωμένοι.

Το ΚΚΕ ρωτά τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών και Μεταφορών σε τι ενέργειες θα προβεί ώστε:

-- Να δρομολογηθεί η υπογείωση των σιδηροδρομικών γραμμών που διέρχονται από τη Λάρισα.

-- Να ολοκληρωθεί η περίφραξη του σιδηροδρομικού δικτύου, καθώς και όλα τα αναγκαία έργα ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση των πεζών αλλά και των τροχοφόρων μέσων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ