Πέμπτη 23 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Εκδηλώσεις για τα συμπεράσματα του κόκκινου Οκτώβρη

Από την εκδήλωση στον Βόλο
Από την εκδήλωση στον Βόλο
Πλατιά πολιτική εξόρμηση με υλικά του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και με τον «Οδηγητή» στους χώρους νεολαίας οργανώνει αυτές τις μέρες η Οργάνωση Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ, ανοίγοντας τη συζήτηση με τη νεολαία για τα συμπεράσματα από τον κόκκινο Οκτώβρη του '17 που συγκλόνισε τον κόσμο και πώς αυτά βοηθούν την οργάνωση της πάλης σήμερα.

Στο πλαίσιο αυτής της παρέμβασης, το περασμένο Σάββατο, στο Πολυτεχνείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο, αναπτύχθηκε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση στην εκδήλωση που πραγματοποίησαν οι Τομεακές Οργανώσεις Μαγνησίας και ΑΕΙ Βόλου της ΚΝΕ. Η εκδήλωση περιλάμβανε παρουσίαση εργασίας μαθητών για το διαστημικό πρόγραμμα της ΕΣΣΔ και έπειτα συζήτηση με τον Αχιλλέα Σίμο, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέα της Οργάνωσης Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ. Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχόλησαν τους μαθητές και τους φοιτητές που παραβρέθηκαν, ήταν το αν είναι σήμερα επίκαιρος ο σοσιαλισμός, ποια είναι τα συμπεράσματα της Οκτωβριανής Επανάστασης, αλλά και αν υπήρχε ελευθερία στην ΕΣΣΔ. Η πλούσια συζήτηση βοήθησε να συμπυκνωθούν τα συμπεράσματα που χρειάζεται να κρατήσουν οι νέοι κομμουνιστές για τη δράση τους σήμερα και κατέληξε ότι πραγματική επιλογή ελευθερίας μέσα στο πλαίσιο αυτού του σάπιου συστήματος είναι η απόφαση να οργανωθεί ένας νέος σήμερα στην ΚΝΕ. Στο χώρο λειτούργησαν βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» και έκθεση για το διαστημικό της πρόγραμμα.

Με πολύμορφες πρωτοβουλίες θα συνεχιστεί το πρόγραμμα της εξόρμησης τις επόμενες μέρες, με περιοδείες, αφισοκολλήσεις, εκθέσεις βιβλίου σε σχολές πανεπιστημίων και ΤΕΙ, αλλά και με εκδηλώσεις στις υπόλοιπες πόλεις της Θεσσαλίας. Ετσι, οι Τομεακές Οργανώσεις Λάρισας της ΚΝΕ οργανώνουν εκδήλωση το Σάββατο 25/11, στις 7 μ.μ. στον Μύλο του Παππά, και η Τομεακή Οργάνωση Τρικάλων διοργανώνει αντίστοιχη εκδήλωση την Κυριακή 26/11, στις 12 το μεσημέρι, στη «Σουίτα Art Cafe». Και στις δύο εκδηλώσεις θα μιλήσει ο Αρης Ευαγγελίδης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ