Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ
Για καλή αρχή στη Βρετανία

Κάτω από τις ειδικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα από τη διαμάχη FIBA - Ευρωλίγκας, η Εθνική ομάδα μπάσκετ αντιμετωπίζει απόψε στο Λέστερ τη Μεγάλη Βρετανία (21.30 - ΕΡΤ1), στον πρώτο αγώνα της για τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ 2019. Η Ελλάδα συμμετέχει στον 8ο όμιλο του Β' προκριματικού γύρου, μαζί με την αποψινή της αντίπαλο, το Ισραήλ και την Εσθονία, με τις τρεις πρώτες ομάδες να συνεχίζουν στον Γ' και τελευταίο προκριματικό γύρο. Για τη δεύτερη αγωνιστική το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει το Ισραήλ την ερχόμενη Δευτέρα στο Ηράκλειο, ενώ οι επόμενοι αγώνες της είναι προγραμματισμένοι για το Φλεβάρη και τον Ιούνη του 2018.

Η Εθνική δεν έχει μείνει ανεπηρέαστη από την απόφαση της Ευρωλίγκας να μην διακόψει την αγωνιστική της δραστηριότητα για τα παιχνίδια των προκριματικών, καθώς οι διεθνείς του Ολυμπιακού δεν θα δώσουν το «παρών» στις δύο αυτές πρώτες αγωνιστικές, ενώ οι αντίστοιχοι του Παναθηναϊκού θα ενισχύσουν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μόνο στο δεύτερο αγώνα απέναντι στο Ισραήλ.

Μ' αυτά και μ' αυτά, μια εντελώς διαφορετική ελληνική αποστολή από ό,τι είχαμε συνηθίσει καλείται απόψε να κάνει θετικό ξεκίνημα στη διαδικασία. Αλλωστε, όπως τόνισε και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Θανάσης Σκουρτόπουλος, όποια και να είναι η σύνθεση της ομάδας, η βαρύτητα του ονόματος και το μέγεθος της Εθνικής δεν αλλάζουν, και φυσικά ούτε οι στόχοι. Επισήμανε ακόμα ότι η Βρετανία χρειάζεται προσοχή, αφού είναι μια συμπαγής ομάδα που δεν έχει επηρεαστεί από απουσίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ