Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ «PwC»
Προωθεί Σύμβαση με απαράδεκτους όρους

Καταγγελία της Ενωσης Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, η οποία καλεί σε σύσκεψη

Τις απαράδεκτες συμβάσεις, που μοιράστηκαν στους εργαζόμενους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επιστρέφει στην εργοδοσία της «PwC» η Ενωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, καταγγέλλοντας την προσπάθεια της επιχείρησης να ξεμπερδέψει με το ωράριο και τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων της. Η Ενωση καλεί σε σύσκεψη, την Τρίτη 28/11, στις 7.30 μ.μ., στα γραφεία της (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος), με θέμα την ενημέρωση για τη νέα Σύμβαση και την οργάνωση των εργαζομένων ενάντια στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας.

Σε ανακοίνωσή του το σωματείο αναδεικνύει μια σειρά από πλευρές της Σύμβασης που προωθεί η εργοδοσία και εξηγεί τις επιπτώσεις τους στα δικαιώματα των εργαζομένων. Ορίζοντας ότι η νέα Σύμβαση «είναι η μόνη ισχύουσα και δεσμευτική», που καταργεί και αντικαθιστά «όλους τους μέχρι πρότινος εφαρμοζόμενους όρους», η εργοδοσία «ξηλώνει» όποια δικαιώματα απομένουν στο μισθό, στο ωράριο, στα διαλείμματα.

Σύμφωνα με τους όρους της Σύμβασης, «το ημερήσιο και εβδομαδιαίο ωράριο εργασίας, η ακριβής ώρα έναρξης και λήξης αυτού, τυχόν αλλαγή τους, οι διακοπές και τα διαλείμματα εργασίας, η εβδομαδιαία ημέρα ανάπαυσης (...) καθορίζονται και μπορούν να μεταβάλλονται ελεύθερα από τον εργοδότη». Το σωματείο προειδοποιεί: «Ηδη μας επιβάλλουν ωράρια - λάστιχο, με δουλειά από το πρωί έως το βράδυ, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα. Φανταστείτε τι θα κάνουν αν νομιμοποιήσουμε με την υπογραφή μας αυτά που αναφέρονται στη νέα Σύμβαση». Παράλληλα, η εργοδοσία θέλει να κατοχυρώσει πως οι διακοπές και τα διαλείμματα εργασίας «δεν είναι πραγματικός χρόνος εργασίας».

Η Σύμβαση προβλέπει εργαζόμενους - λάστιχο, αφού «ο εργοδότης, ανάλογα με την ελεύθερη κρίση του και τις επιχειρηματικές του ανάγκες, διατηρεί το διευθυντικό δικαίωμα (...) να μετακινεί τον εργαζόμενο σε άλλο αντικείμενο εργασίας, είτε προσωρινά είτε μόνιμα (...) και να του αναθέτει πρόσθετα καθήκοντα (...)». Σύμφωνα με το σωματείο, τα παραπάνω σημαίνουν πως «δεν θα υπάρχουν λογιστές, βοηθοί λογιστές, ελεγκτές κ.ά., αλλά εργαζόμενοι που θα κάνουν τα πάντα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να απασχολούμαστε ακόμα και σε άλλα καθήκοντα, ξένα προς την ειδικότητά μας».

«Ολα τα παραπάνω πατάνε στη μη ύπαρξη κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας», τονίζει η Ενωση, και διεκδικεί την υπογραφή ΣΣΕ που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, με αξιοπρεπείς μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ