Σάββατο 25 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΣΚ ΤΥΦΛΩΝ - ΣΕΑΑΝ
Κινητοποίηση την Τρίτη στο Φάρο Τυφλών

Η ΕΣΚ Τυφλών και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) καλούν όλους τους τυφλούς την Τρίτη 28/11 στις 11 π.μ. σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Φάρο Τυφλών (Αθηνάς 17, Καλλιθέα).

Η ΕΣΚ Τυφλών διαμαρτύρεται για την πολιτική υποβάθμισης των υπηρεσιών προς τους τυφλούς που ακολουθεί η διοίκηση του Φάρου, όπως αναδεικνύεται και από την πρόσφατη απόλυση εργαζόμενης τυφλής από τη βιβλιοθήκη. Την ίδια στιγμή, όπως καταγγέλλει η ΕΣΚ, η διοίκηση του Φάρου Τυφλών ζητάει από τους φοιτητές να πληρώνουν για την εκτύπωση των βιβλίων τους, ενώ γενικότερα συνδράμει όλες τις κυβερνήσεις στην πολιτική συρρίκνωσης και υποβάθμισης των δημόσιων ειδικών σχολείων για τυφλούς και γενικότερα των υπηρεσιών Πρόνοιας.

Η ΕΣΚ διεκδικεί την ανάκληση της απόλυσης, να σταματήσει η απαξίωση της βιβλιοθήκης και άλλων υπηρεσιών, να βελτιωθούν και να αναβαθμιστούν. Παράλληλα, διεκδικεί να σταματήσουν να πληρώνουν οι φοιτητές για τις εκτυπώσεις των βιβλίων τους και να γίνουν οι απαιτούμενες προσλήψεις στον Φάρο, με μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

  • Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με Αναπηρίες στις 3 Δεκέμβρη, η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 11 π.μ., στον πεζόδρομο της Κοραή (στάση μετρό «Πανεπιστήμιο») και σε πορεία μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου. Αιτήματα αιχμής της κινητοποίησης είναι τα εξής: Οχι στα σφαγεία των ΚΕΠΑ. Γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό και άμεση καταβολή των οφειλόμενων από τον ΕΟΠΥΥ στις οικογένειες των ΑμεΑ. Δημόσιες, δωρεάν και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες πρώιμης διάγνωσης, έγκαιρης παρέμβασης, Εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής και αποκατάστασης των ΑμεΑ. Να ανοίξει ξανά το Ιδρυμα Σκαραμαγκά. Οχι στην αποασυλοποίηση - απάτη. Επαναφορά των μισθών, των συντάξεων και των επιδομάτων στα προ των περικοπών επίπεδα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ