Σάββατο 25 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
«Στον αέρα» η επικουρική ασφάλιση συνταξιούχων και εργαζομένων

Μόνο κοροϊδία απέναντι στους 16.500 συνταξιούχους και 5.000 εργαζομένους της Εθνικής Τράπεζας, που κινδυνεύουν να χάσουν την επικουρική τους ασφάλιση, μπορούν να χαρακτηριστούν οι απαντήσεις που έδωσε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας, Α. Πετρόπουλος σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση της ΕΤΕ σχεδιάζει να σταματήσει να καταβάλλει τις υποχρεώσεις της στο Λογαριασμό Επικούρησης Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας (ΛΕΠΕΤΕ), οδηγώντας σε λουκέτο. Πρόκειται για Ταμείο που διαχρονικά έχει λεηλατηθεί από όλες τις κυβερνήσεις (αποθεματικά στον τζόγο, PSI κ.ο.κ.), ενώ σε αυτό συνέβαλαν και τα προγράμματα «εθελούσιων αποχωρήσεων» που εξανάγκασαν σε πρόωρη συνταξιοδότηση χιλιάδες εργαζόμενους και άφησαν πολύ λιγότερους να δουλεύουν σε καθεστώς εντατικοποίησης και «ευελιξίας».

Ο Χρ. Κατσώτης ζήτησε από τον υφυπουργό να πει με σαφήνεια τι θα κάνει η κυβέρνηση για «να καλυφθούν πλήρως και άμεσα τα ελλείμματα των Ταμείων από τη διοίκηση της ΕΤΕ, να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από την επικουρική σύνταξη των συνταξιούχων της Εθνικής, να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από τις εισφορές των εργαζομένων, να ενταχθούν στον κανονισμό της Εθνικής Τράπεζας και στα οικεία ασφαλιστικά ταμεία όλοι οι εργαζόμενοι της Εθνικής».

Ο Α. Πετρόπουλος επιδόθηκε απλώς σε εκκλήσεις προς την τράπεζα να... «συμπεριφέρεται με μια μεγαλύτερη ευθύνη»! Μάλιστα, ζήτησε από τον Χρ. Κατσώτη, αν έχει να καταθέσει κάποια άλλη πρόταση...

«Πρέπει να πούμε στον κ. υπουργό ότι τα εργαλεία για να συμμορφωθεί η τράπεζα τα έχει η κυβέρνηση, όχι το ΚΚΕ», επισήμανε ο Χρ. Κατσώτης, υπογραμμίζοντας ότι αυτή είναι η κατάληξη των επαγγελματικών ταμείων, που προωθεί και η σημερινή κυβέρνηση, για να απαλλάσσει από εισφορές το κεφάλαιο και το κράτος του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ