Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Κινητοποιήσεις για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις

Σε αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους καλεί η ΔΑΣ

Σε παναττική τρίωρη στάση εργασίας (από τις 12 μ. έως το τέλος του ωραρίου) προχωρούν σήμερα Τετάρτη οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, με αίτημα την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων όλων των εργαζομένων που δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας στο δημόσιο τομέα.

Για το προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων που εργάζεται με ελαστικές μορφές απασχόλησης έχει προκηρυχθεί 24ωρη πανελλαδική απεργία.

«Να καταβληθούν εδώ και τώρα όλα τα δεδουλευμένα - Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους» είναι το σύνθημα με το οποίο καλεί στη στάση εργασίας η «Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση». Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία «να αξιοποιήσουν την τρίωρη στάση εργασίας και με συγκεντρώσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, περιοδείες κατά χώρο να απαιτήσουν να σταματήσει το αίσχος της απλήρωτης εργασίας», αλλά και να πάρουν πρωτοβουλίες «για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και συμμετοχή όλων των συναδέλφων στην 24ωρη γενική απεργία στις 14 Δεκέμβρη» και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Κινητοποιήσεις σε Ηράκλειο και Πρέβεζα

Στο πλαίσιο της απεργίας του ελαστικά απασχολούμενου προσωπικού στα νοσοκομεία, το Σωματείο Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠαΓΝΗ) προχωρά σήμερα στις 2 μ.μ. σε κινητοποίηση στη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ. Υπενθυμίζεται ότι στο ΠαΓΝΗ δουλεύουν 300 εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί, παραϊατρικό προσωπικό), είτε ως επικουρικό προσωπικό, είτε μέσω ΟΑΕΔ, είτε μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, είτε με «μπλοκάκι», είτε με ατομικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Αντίστοιχη κατάσταση υπάρχει σε όλα τα νοσοκομεία του νησιού, με τον αριθμό να φτάνει τους 850 εργαζομένους.

Σε κινητοποιήσεις προχωρά σήμερα και η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας, με παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ, στις 11.30 π.μ., και στη διοίκηση του Νοσοκομείου στις 12.30 μ.μ., διεκδικώντας την άμεση πρόσληψη όλων των εργαζομένων του νοσοκομείου που απασχολούνται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, καταγγέλλοντας παράλληλα την απληρωσιά του επικουρικού προσωπικού και των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Στο Νοσοκομείο Πρέβεζας εργάζονται αυτήν τη στιγμή 35 άτομα με ελαστικές σχέσεις εργασίας, ενώ ο αριθμός τους διαρκώς αυξάνεται, καθώς σε μεγάλο βαθμό αντικαθιστούν όσους συνταξιοδοτούνται. Οι κινητοποιήσεις εξαγγέλθηκαν προχτές κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα, ενώ για το ίδιο θέμα ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πρέβεζας πραγματοποίησε σύσκεψη στις 22/11, όπου πάρθηκαν αποφάσεις για κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ