Σάββατο 2 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Φτάνει πια η κοροϊδία!

Μαζική και δυναμική κινητοποίηση, όπου μαθητές μαζί με εκπαιδευτικούς και γονείς απαίτησαν, εδώ και τώρα, μέτρα για να μη θρηνεί η πόλη θύματα στις ράγες

Από την κινητοποίηση
Από την κινητοποίηση
Απαντώντας με το αγωνιστικό σφρίγος της νιότης στην εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης, της διοίκησης του ΟΣΕ και της δημοτικής αρχής Λάρισας, οι μαθητές του 15ου Γυμνασίου της πόλης, έχοντας στο πλευρό τους εκπαιδευτικούς και γονείς, προχώρησαν, χτες το μεσημέρι, σε δυναμική κινητοποίηση, απαιτώντας άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για να μην υπάρξουν άλλα θύματα στις γραμμές του τρένου που διέρχονται από το κέντρο της Λάρισας.

Οι μαθητές σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα σε μια απόσταση 300 μέτρων κατά μήκος της οδού Ξυλοκάστρου, που περνάει δίπλα από τις γραμμές του τρένου, κοντά στο μέρος όπου στις 14 του περασμένου Οκτώβρη ο 15χρονος Κώστας «κεραυνοβολήθηκε» από το ηλεκτρικό ρεύμα και μετά από μερικές μέρες υπέκυψε στα τραύματά του. Παρόμοιο «ατύχημα», στο ίδιο σχεδόν σημείο, στην περιοχή του Μεζούρλου, είχε γίνει το 2012, όταν «κεραυνοβολήθηκε» ένα 12χρονο παιδί και ευτυχώς δεν έχασε τη ζωή του, αλλά ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα στη διάρκεια της πολύμηνης νοσηλείας του σε νοσοκομείο.

Και πριν από λίγες μέρες, στις αρχές Νοέμβρη, είχαμε ένα ακόμα θανατηφόρο δυστύχημα, με θύμα έναν άλλο μικρό Κώστα, το 10χρονο αγόρι που βρήκε τραγικό θάνατο όταν το παρέσυρε αμαξοστοιχία στις σιδηροδρομικές γραμμές στο ύψος της συνοικίας Νέα Σμύρνη. Στη μνήμη των δυο μικρών Κωστήδων, οι μαθητές άναψαν κεριά και άφησαν λίγα λουλούδια.

«Φταίνε τα ...θύματα!»

Στο ίδιο σιδηροδρομικό δίκτυο υπήρξαν, κατά καιρούς, κι άλλα θανατηφόρα δυστυχήματα, όπως αυτό πριν μερικά χρόνια στην ισόπεδη διάβαση στην οδό Κάρλας, όταν το τρένο παρέσυρε ΙΧ αυτοκίνητο και έχασαν τη ζωή τους μια μάνα με τα τρία μικρά παιδιά της που επέβαιναν σ' αυτό.

Στις λαϊκές αγωνιστικές αντιδράσεις που αναπτύσσονται για το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργεί η έλευση των σιδηροδρομικών γραμμών από το κέντρο της πόλης και τα συνεχή δυστυχήματα (το τελευταίο διάστημα και με αφορμή το θάνατο του 10χρονου αγοριού, έγιναν δυο μαζικές και δυναμικές λαϊκές κινητοποιήσεις με αποκλεισμό των σιδηροδρομικών γραμμών από κατοίκους της Νέας Σμύρνης), οι απαντήσεις που δίνονται από την πλευρά και της κυβέρνησης και του ΟΣΕ και της δημοτικής αρχής είναι απαράδεκτες και προκλητικές.

Η μεν κυβέρνηση, διά στόματος του αρμόδιου υφυπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών στη Βουλή, δηλώνει πως για τα δυστυχήματα φταίνε τα θύματα που δεν ...προσέχουν και, επικαλούμενη το «μεγάλο οικονομικό κόστος», αρνείται την ικανοποίηση του αιτήματος για υπογείωση των γραμμών στο κέντρο της πόλης. Η δε διοίκηση του ΟΣΕ υπόσχεται έργα - μπαλώματα, που δεν λύνουν το πρόβλημα, όπως να «ραφτούν» κάποιες τρύπες στην περίφραξη, να υψωθούν μερικά τοιχία σε κάποια «επίμαχα» σημεία και να γίνουν λίγα ακόμα «μερεμέτια», χωρίς, όμως, να υπάρξουν βελτιώσεις των υπαρχόντων διαβάσεων - ισόπεδων, υπόγειων και υπέργειων - που είναι σε κακά χάλια και να κατασκευαστούν νέες όπου χρειάζονται. Και, βεβαίως, ούτε κουβέντα για υπογείωση.

Σε ό,τι αφορά τον δήμαρχο Απ. Καλογιάννη και τη δημοτική αρχή Λαρισαίων (ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ, ΠΑΣΟΚ κ.λπ.), το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πώς να καθησυχάσουν και να ξεγελάσουν τους Λαρισαίους, ώστε να αποκρύψουν τις δικές τους τεράστιες ευθύνες για το γεγονός ότι στα τρία, σχεδόν, χρόνια που διοικούν το δήμο, όχι μόνο δεν οργάνωσαν κάποια αγωνιστική διεκδίκηση για τις σιδηροδρομικές γραμμές, αλλά ούτε καν ασχολήθηκαν με το θέμα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ