Σάββατο 2 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Βάζουν στο αρχείο τη ρατσιστική επίθεση στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ

Eurokinissi

Στο αρχείο αναμένεται να καταλήξει, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η δικογραφία για την επίθεση στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ από το Αφγανιστάν, ο οποίος αν και είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, τελικά του έδωσαν από το σχολείο μία ταμπέλα για να κρατά στην παρέλαση, στην περιοχή της Δάφνης.

Θυμίζουμε ότι στις αρχές Νοέμβρη τα ξημερώματα άγνωστοι δράστες επιτέθηκαν με πέτρες στο σπίτι όπου ζούσε το αγόρι με τη μητέρα του και τα αδέρφια του στο πλαίσιο του προγράμματος προσωρινής στέγασης προσφύγων της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. Με τις πέτρες έριξαν και χαρτόνι που προέτρεπε την οικογένεια να φύγει από την Ελλάδα.

Την έρευνα ανέλαβε το τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας της Ασφάλειας. Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Εθνους», κατά την προανάκριση, δεν κατέστη δυνατόν να συγκεντρωθούν στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις αρχές στους δράστες, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η πιθανότητα να καταλήξει η δικογραφία στο αρχείο.

Υπενθυμίζεται πως μία φασιστική οργάνωση ανέλαβε με τηλεφώνημά της σε ιστοσελίδα την ευθύνη για την επίθεση στο σπίτι του Αμίρ. Η ίδια οργάνωση επανεμφανίστηκε στα τέλη Νοέμβρη όταν ανέλαβε με τηλεφώνημα στην ίδια ιστοσελίδα την ευθύνη για τον ξυλοδαρμό δύο μεταναστών από το Πακιστάν, ενός ιμάμη και ενός εμπόρου ναρκωτικών, όπως υποστηρίζει.

Σύμφωνα με καταγγελία αντιρατσιστικών οργανώσεων, ομάδα φασιστών προχώρησε σε ρατσιστική επίθεση κατά του Σαγιέντ Γκουλάμ Καμπάρ, ιμάμη στο τζαμί του Πειραιά, την Τετάρτη 22 Νοέμβρη το μεσημέρι στο παζάρι του Πειραιά. Ομάδα που αποτελούνταν αρχικά από δύο άτομα χτύπησε Αφρικανό μετανάστη. Στη συνέχεια, εμφανίστηκαν άλλα τρία και χτύπησαν τον ιμάμη με σιδερογροθιά στο πρόσωπο και στη συνέχεια με κλοτσιές στο στομάχι, στα πλευρά και στα πόδια φωνάζοντάς του «να φύγετε από δω».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ