Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πρόταση εισαγγελέα για το «Koriopolis»

Απαλλάσσει από τις βασικές κατηγορίες και τους 84 κατηγορούμενους στη δίκη των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων «Koriopolis» η πρόταση της εισαγγελέα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Παγώνας Ζάκκα.

Κατά την εισαγγελέα, δεν προέκυψαν στοιχεία που να στηρίζουν τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης σε βαθμό κακουργήματος που έχουν αποδοθεί για την υπόθεση, καθώς, όπως είπε, δεν προέκυψε ότι υπήρξε ενιαία βούλησή τους. Επίσης, ανέφερε πως η εκτίμησή της είναι ότι από τους 25 αγώνες που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο ως χειραγωγημένοι, μόνο οι 7 ήταν πράγματι «στημένοι», γεγονός που στοιχειοθετεί την κατηγορία της δωροδοκίας και δωροληψίας με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνων.

Στην εν λόγω υπόθεση βασικοί κατηγορούμενοι είναι οι πρώην ποδοσφαιρικοί παράγοντες Αχιλλέας Μπέος και Γιώργος Τσακογιάννης, στους οποίους το κατηγορητήριο αποδίδει διευθυντικές θέσεις σε εγκληματική οργάνωση. Οι κατηγορίες που κατά περίπτωση έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση αφορούν τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης κατ' επάγγελμα και συνήθεια, της εκβίασης με απειλή βλάβης του εξαναγκαζόμενου, του «ξεπλύματος» βρώμικου χρήματος και της δωροδοκίας και δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ