Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Καζάνι που βράζει...

Στου «κουφού την πόρτα» φωνάζουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων του υπουργείου Γεωργίας για την κατάσταση διάλυσης στο υπουργείο Γεωργίας.

Οι τρεις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας, Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων και Πανελλήνια Ομοσπονδία Τοπογράφων Υπουργείου Γεωργίας) που εκπροσωπούν το σύνολο των εργαζομένων στις υπηρεσίες του υπουργείου Γεωργίας, επισημαίνουν την ανάγκη αναβάθμισης του υπουργείου Γεωργίας και των προσφερόμενων υπηρεσιών στους αγρότες και την ελληνική γεωργία. Επί ματαίω, όμως. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει και έχει ήδη προχωρήσει στην αποψίλωση και την ιδιωτικοποίηση δραστηριοτήτων του υπουργείου Γεωργίας, και τούτο εμφανίζεται ψευδώς ως αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών.

Από την πλευρά τους, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του υπουργείου Γεωργίας μέχρι τώρα αρκέστηκαν σε συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, σε κάποιες διάσπαρτες απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ πριν λίγες μέρες επέδωσαν κι ένα υπόμνημα στην είσοδο του υπουργείου Γεωργίας, με αποδέκτη τον επισκέπτη πρωθυπουργό. Κι αυτό το διάστημα αναφέρουν γενικώς και αορίστως πως αποφασίστηκε να κηρυχτούν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Αρκούν όμως αυτά, για να αλλάξει η κατάσταση προς το καλύτερο, στο υπουργείο Γεωργίας και κατ' επέκταση για τους αγρότες, τους καταναλωτές, αλλά και τους ίδιους τους υπαλλήλους; Και στη δεδομένη στιγμή, τι άλλο περιμένουν ακόμα οι συνδικαλιστικές ηγεσίες και αρκούνται σε ανακοινώσεις;

Οι τρεις ομοσπονδίες επισημαίνουν βέβαια πως οι αγρότες είναι οι πιο φτωχοί στην Ελλάδα και οι εργαζόμενοι στο υπουργείου Γεωργίας οι πιο κακοπληρωμένοι του δημοσίου. Αλλά οι διοικήσεις τους, μέχρι τώρα, δεν αναζήτησαν κοινή γραμμή αγωνιστικής πλεύσης με τους αγρότες. Και το βασικότερο είναι πως δεν αφουγκράζονται τις διαθέσεις των εργαζομένων που εκπροσωπούν, τόσο στο κέντρο όσο και στην περιφέρεια, οι οποίοι «βράζουν» από αγανάκτηση και ζητούν συντονισμένους και ενωτικούς δυναμικούς αγώνες, για την επίλυση των προβλημάτων.

Οσο για τα αιτήματα, όπως αυτά εκφράζονται και στο υπόμνημα που δόθηκε στον πρωθυπουργό, είναι τα εξής: Κάθετη οργάνωση του υπουργείου Γεωργίας με υπηρεσίες στην Περιφέρεια και το Νομό. Επανεξέταση της αναγκαιότητας ύπαρξης οργανισμών, όπως ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ΟΓΕΚΑ - ΔΗΜΗΤΡΑ, ΕΦΕΤ κ.ά., από μηδενική βάση. Αρση των υποχρεωτικών μετατάξεων. Συνεχή επιμόρφωση των γεωτεχνικών. Οικονομική καταξίωση των υπαλλήλων του υπουργείου Γεωργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ