Παρασκευή 8 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Απάντηση στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών θα δώσει ο αγώνας των λαών

Την αλληλεγγύη τους στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό εκφράζουν φορείς του λαϊκού κινήματος της πατρίδας μας καταγγέλλοντας τη νέα αμερικανική πρόκληση και απαιτούν από την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει τώρα την απόφαση της ελληνικής Βουλής να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο σημειώνει, ανάμεσα σε άλλα:

«Σήμερα αποδεικνύεται τι σήμαιναν οι κολακείες του Τσίπρα στον Τραμπ! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ξερογλείφεται στους μακελάρηδες των λαών και τους δίνει τις θάλασσες και το χώμα της Ελλάδας ως προγεφύρωμα για να εξαφανίσουν έναν ολόκληρο λαό, να εξαπολύσουν "φωτιά και σίδερο" σε όλη την περιοχή, με αντάλλαγμα ένα κομμάτι από τη λεία. Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα του Παλαιστινιακού λαού! Δυναμώνουμε τον αγώνα των εργαζομένων όλων των χωρών ενάντια στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό! Στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, απάντηση μπορούν να δώσουν μόνο οι λαοί!».

Την απαράδεκτη απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, ανοίγοντας τον «ασκό του Αιόλου» στο Παλαιστινιακό καταγγέλλουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Επίσης, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Υφεσης και Ειρήνης αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Απαιτούμε να πάρει θέση τώρα η ελληνική κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας το Παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ. Η υποκριτική στάση της προσβάλλει τα αισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης του ελληνικού λαού απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό.

Συνεχίζουμε σταθερά να είμαστε στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης, η αλληλεγγύη θα εκφραστεί ακόμα πιο δυνατά σε αυτήν τη νέα επικίνδυνη αντιδραστική εξέλιξη»,

Αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσε και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης, με την οποία απαιτεί την αναγνώριση της Παλαιστίνης ως πλήρους μέλους του ΟΗΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ