Παρασκευή 8 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Ωρα να αλλάξουν οι συσχετισμοί για να δυναμώσει ο αγώνας

Στην πανεργατική απεργία και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις 14/12 καθώς και στη Γενική Συνέλευση του σωματείου (ΠΑΣΕΝΤ) στις 13/12, στις 5.30 μ.μ. (αίθουσα ΟΛΠ, Ακτή Μιαούλη 10), καλεί η Επιτροπή Αγώνα Ναυτιλιακών και Τουριστικών Υπαλλήλων τους εργαζόμενους του κλάδου, αναδεικνύοντας παράλληλα τις ευθύνες της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας στο ΠΑΣΕΝΤ που βάζει πλάτη στους εργοδοτικούς σχεδιασμούς.

Για τις εξελίξεις στον κλάδο επισημαίνει ότι «οι εφοπλιστές και επιχειρηματίες του τουρισμού περηφανεύονται για τις πρωτιές τους και τα ρεκόρ που σπάνε κάθε χρόνο από τη δική μας δουλειά και εκμετάλλευση. (...) Από την άλλη μεριά, είμαστε οι εργαζόμενοι που μας ζητούν να θεωρήσουμε περασμένα - ξεχασμένα τα δικαιώματα που στα χρόνια της κρίσης μας πήραν πίσω. Να θεωρήσουμε δεδομένες και "αιώνιες" τις σημερινές συνθήκες, την ανασφάλεια, τις απολύσεις, τις ατελείωτες ώρες δουλειάς είτε στο γραφείο είτε μετά από το σπίτι. Οι νέοι εργαζόμενοι να είναι ευχαριστημένοι με μισθούς των 500 ευρώ και την απλήρωτη δουλειά μέσω πρακτικής».

Ακόμα η Επιτροπή αναδεικνύει της ευθύνες της παράταξης «Ενιαίο» που έχει την πλειοψηφία στο σωματείο, σημειώνοντας ότι «είναι πρόκληση να καυχιέται και να παρουσιάζει νίκες σχετικά με τις ΣΣΕ γιατί ακόμα και αν υπογράφτηκαν δύο (τουρισμός και ακτοπλοΐα) ακόμα ψάχνουμε να βρούμε πού εφαρμόζονται... Σε ποιο τουριστικό γραφείο πήρε πρωτοβουλία για να εφαρμοστεί η κλαδική σύμβαση; Γιατί δεν ενημερώνει τους εργαζόμενους και δεν καλεί σε κινητοποιήσεις για τις συμβάσεις σε ποντοπόρο ναυτιλία, στη ΔΝΕ και στα ρυμουλκά; Με τη στάση της, τη διαχρονική της άρνηση να οργανωθεί η απάντηση των εργαζομένων στον κλάδο, να παρθεί οποιαδήποτε αγωνιστική πρωτοβουλία, βάζει πλάτη στην επιβολή των νέων μέτρων για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων. (...) Πέρασαν δύο ολόκληρα χρόνια μέχρι να καλέσει σε Γενική Συνέλευση τους εργαζόμενους του κλάδου και αυτό μόλις μία μέρα πριν την απεργία. Τώρα είναι η ώρα να τους βάλουμε στην άκρη, να αλλάξουμε τους συσχετισμούς!»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ