Παρασκευή 8 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Καθημερινές πρωτοβουλίες για την προετοιμασία της πανεργατικής απεργίας στις 14 Δεκέμβρη

Πρωτοβουλίες ενημέρωσης και κινητοποίησης των εργαζομένων, με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της απεργίας και των συγκεντρώσεων στις 14 Δεκέμβρη υλοποιούν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Οι απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνονται σε όλη τη χώρα ενάντια στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης, θα δώσουν παράλληλα συνέχεια στην πρώτη απάντηση που έστειλαν οι εργαζόμενοι και τα σωματεία με τις κινητοποιήσεις της περασμένης Τρίτης, στην προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να χτυπήσει το απεργιακό δικαίωμα.

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια, την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις προετοιμάζουν την απεργία ως ένα σημαντικό βήμα κλιμάκωσης της δραστηριότητας, των αγωνιστικών πρωτοβουλιών που βρίσκονται σε εξέλιξη σε μια σειρά κλάδων και χώρων δουλειάς.

Το δικό τους «παρών» ετοιμάζονται να δώσουν στην απεργία οι μικρομεσαίοι αγρότες, συμμετέχοντας μάλιστα με τρακτέρ σε απεργιακές συγκεντρώσεις στη Θεσσαλία. Αντίστοιχο κάλεσμα για τις συγκεντρώσεις απευθύνουν Ομοσπονδίες αυτοαπασχολούμενων.

Σε συμμετοχή στην απεργία και τις συγκεντρώσεις καλούν επίσης η ΟΓΕ και το ΜΑΣ.

Κοινό κάλεσμα από Ομοσπονδίες αυτοαπασχολούμενων

Κοινό κάλεσμα στους αυτοαπασχολούμενους να πάρουν μέρος στα απεργιακά συλλαλητήρια στις 14 Δεκέμβρη απευθύνουν οι Ομοσπονδίες: Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών, Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου, Σωματείων Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Ελαφρών Φορτηγών ΔΧ, Βιοτεχνών Υποδηματοποιών και Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Λέσβου.

Στην κοινή τους ανακοίνωση αναφέρουν: «Καλούμε κάθε συνάδελφο να πάρει τη θέση του στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Οσο σκληρά και αν δουλέψει, δεν μπορεί να αντισταθεί μόνος του στην αντιλαϊκή καταιγίδα που συνεχίζεται. Να απορρίψει τα τραπέζια του "κοινωνικού διαλόγου" στα οποία θρονιάζονται οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, τα οποία όχι μόνο δεν έδωσαν λύση στα προβλήματά του, αντίθετα αποδείχθηκαν δούρειος ίππος στην οργάνωση της πάλης του.

(...) Δεν είμαστε μόνοι! Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργατοϋπαλλήλους, τα μαζικά κινήματα που παλεύουν για τα δικά τους αιτήματα. Η επίθεση στα δικαιώματα και το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας μας αφορά όλους. Μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον κοινό αντίπαλο, να ανοίξουμε το δρόμο της αντεπίθεσης».

Απεργία στις 13 και 14 Δεκέμβρη στον ΟΤΕ

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΟΤΕ, στις 13 και 14 Δεκέμβρη. Η ΕΣΚ ΟΤΕ καλεί σε συμμετοχή στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ τη δεύτερη μέρα της, που είναι παράλληλα και μέρα πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας. Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι ο αγώνας στον όμιλο για ενιαία ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους πρέπει «να συνδυαστεί και να κορυφωθεί με την 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία», ενώ καλεί σε διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων σε κάθε χώρο δουλειάς και δημιουργία απεργιακών επιτροπών, ώστε οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση της απεργίας στα χέρια τους.

Αλλες πρωτοβουλίες

Σε οργανωτική σύσκεψη μπροστά στην απεργία καλούν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΣ ΝΑΤ, τη Δευτέρα 11/12, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ. Η απεργία στα πλοία ξεκινά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και ολοκληρώνεται την ίδια ώρα την Πέμπτη. Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία καλούν σε απεργιακή προσυγκέντρωση στις 6 π.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη και σε συμμετοχή στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στον Πειραιά.

Στη Θεσσαλονίκη, με καθημερινές εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, οι ταξικές δυνάμεις δίνουν καθημερινά τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας. Χτες το πρωί, στο πλαίσιο διήμερης δράσης του ΠΑΜΕ στη ΒΙΠΕ Σίνδου, πραγματοποιήθηκε μαζική εξόρμηση στις εισόδους της. Σήμερα προγραμματίζεται νέα εξόρμηση με αυτοκινητοπομπές με μεγαφωνικές εγκαταστάσεις.

Επίσης, αύριο Σάββατο, προγραμματίζονται εξορμήσεις - παρεμβάσεις στις λαϊκές αγορές και την Τρίτη 12/12 πικετοφορίες (Ανατολικά, Δυτικά και Κέντρο).

Σε ρυθμούς πανεξόρμησης βρίσκεται και η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Σήμερα προγραμματίζει εξόρμηση στο εμπορικό κέντρο «one salonica» και στα καταστήματα του Ευόσμου, ενώ έχει ήδη πλούσιο πρόγραμμα εξορμήσεων για τις επόμενες μέρες.

Στον Πειραιά, θα γίνει πικετοφορία τη Δευτέρα 11/12, στις 11 π.μ. (από πλατεία Ιπποδαμείας), από τα συνταξιουχικά σωματεία ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΠΕΣ ΝΑΤ. Την Τρίτη 12/12, σωματεία και φορείς θα κάνουν μηχανοκίνητη πορεία στις 6 μ.μ. στους δρόμους του Πειραιά, με αφετηρία το Πέραμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλιμακώνεται η μάχη ενάντια στην εξοντωτική ακρίβεια, στην ιμπεριαλιστική εμπλοκή (2022-03-18 00:00:00.0)
Παλεύουν για να φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς το απεργιακό κάλεσμα (2016-11-30 00:00:00.0)
Αντίστροφη μέτρηση για την απεργία στις 12 Νοέμβρη (2015-11-03 00:00:00.0)
Εντείνονται οι προετοιμασίες σε στεριά και θάλασσα (2008-10-17 00:00:00.0)
Μια βδομάδα πριν τον κορυφαίο σταθμό (2007-03-21 00:00:00.0)
Γιαπί το γιαπί η οργάνωση της απεργίας (2004-11-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ