Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2017 - Κυριακή 10 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση για να αποζημιωθούν οι πληγέντες της Δυτικής Αττικής

Να αρθούν άμεσα οι απαράδεκτοι περιορισμοί που θέτει το λεγόμενο «Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ενωσης»

Περιουσίες λαϊκών οικογενειών στο έλεος της καταστροφής

Eurokinissi

Περιουσίες λαϊκών οικογενειών στο έλεος της καταστροφής
Συγκεκριμένες απαντήσεις για την αποζημίωση των πλημμυροπαθών της Δυτικής Αττικής, όπως και των πληγέντων άλλων περιοχών, και για την ανάγκη άρσης των απαράδεκτων περιορισμών που θέτει το λεγόμενο «Ταμείο Αλληλεγγύης» της ΕΕ με βάση το ψήφισμα που κατέθεσε το ΚΚΕ πριν τις καταστροφές, ζήτησε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης από την αρμόδια επίτροπο Κ. Κρέτσου, σε παρέμβαση που έκανε την περασμένη Πέμπτη στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στην παρέμβασή του τόνισε τα παρακάτω:

«Πριν τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ είχαν καταθέσει ένα σχέδιο ψηφίσματος στην επιτροπή REGI, βάζοντας δύο συγκεκριμένα ζητήματα: Πρώτον, ότι πρέπει το "Ταμείο Αλληλεγγύης" να αποζημιώνει πληγέντες, δηλαδή εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά και, δεύτερον, να αρθεί ο απαράδεκτος όρος του 1,5% του ΑΕΠ της Περιφερειακής Ενότητας προκειμένου να ενεργοποιηθεί το συγκεκριμένο ταμείο.

Αυτό το ψήφισμα ακόμη είναι στα συρτάρια σας. Δεν έχουμε ακούσει κάτι. Η κυρία πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης ενημέρωσε για οτιδήποτε άλλο, μέχρι και για χριστουγεννιάτικο πάρτι, εκτός από αυτό το άμεσο ζήτημα. Συγγνώμη που σας... χαλάμε το χριστουγεννιάτικο κλίμα, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που παλεύουν μες στις λάσπες. Και δεν είναι μία φορά στα πενήντα χρόνια, όπως έλεγε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης εδώ στο Ευρωκοινοβούλιο, που συμβαίνουν τέτοιες καταστροφές. Πριν από τη Δυτική Αττική ήταν στη Σύμη, στην Πιερία, στον Εβρο και μέσα στην προηγούμενη βδομάδα έγινε αντίστοιχη καταστροφή και βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πόλεις της Δυτικής Ελλάδας, του Αγρινίου και του Μεσολογγίου. Αρα, λοιπόν, αποτελεί πολύ τακτικό φαινόμενο να έχουμε τέτοιες καταστροφικές πλημμύρες που να χτυπιούνται ιδιαίτερα τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Ρωτάμε το εξής και ξεκάθαρα: Αναγνωρίζετε ότι πρέπει να αρθούν αυτοί οι απαράδεκτοι όροι του "Ταμείου Αλληλεγγύης"; Δεύτερον, τι απαντάτε σε αυτούς τους ανθρώπους που παλεύουν με τις λάσπες αυτήν την περίοδο; Το ίδιο πράγμα που απαντήσατε και στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, λέγοντας να περιμένουν το 2020 για να συζητήσουμε την αλλαγή των κανονισμών; Γιατί, διαφορετικά, αυτό συνιστά πολιτικό κυνισμό και τίποτα άλλο».

Η επίτροπος Κ. Κρέτσου στην απάντησή της, για άλλη μια φορά, επανέλαβε ουσιαστικά ότι οι πληγέντες της Δυτικής Αττικής δεν θα μπορέσουν να αποζημιωθούν από το «Ταμείο Αλληλεγγύης» της ΕΕ, ενώ κάτω από την πίεση των συγκεκριμένων αιτημάτων του ψηφίσματος που έχουν καταθέσει οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, αλλά και των επίμονων παρεμβάσεών τους όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα, αναγκάστηκε να δηλώσει ότι ο Κανονισμός για το «Ταμείο Αλληλεγγύης» θα πρέπει να τροποποιηθεί και παρέπεμψε τη συζήτηση αυτήν τη φορά όχι στο 2020, αλλά στον ερχόμενο Μάη. Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι, δηλαδή...

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ απαιτεί την άμεση και πλήρη 100% αποζημίωση των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες λαϊκών νοικοκυριών και των μικροεπαγγελματιών με την άρση των απαράδεκτων ορίων και περιορισμών του «Ταμείου Αλληλεγγύης» και με την κινητοποίηση οποιουδήποτε άλλου κονδυλίου για την ουσιαστική ανακούφισή τους, αλλά και για την υλοποίηση των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ