Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Αμετάβλητη η κορυφή

Η ευρεία νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού στην Τούμπα κράτησε τον «Δικέφαλο του Βορρά» στα ψηλά και στο κυνήγι της κορυφής

MotionTeam

Η ευρεία νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού στην Τούμπα κράτησε τον «Δικέφαλο του Βορρά» στα ψηλά και στο κυνήγι της κορυφής
Χωρίς μεταβολές έμεινε η πρώτη τριάδα της βαθμολογίας μετά την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος, αφού τόσο η πρωτοπόρος ΑΕΚ όσο και οι διώκτες της, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, πήραν τις νίκες επί των αντιπάλων τους.

Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ νίκησε την Κέρκυρα με 3-1 και πλέον βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάκτηση του άτυπου τίτλου της πρωταθλήτριας χειμώνα στο φινάλε του πρώτου γύρου, την επόμενη αγωνιστική. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν έπιασαν υψηλή απόδοση, ωστόσο είχαν την πρωτοβουλία απέναντι στους φιλοξενούμενους, που απείλησαν κυρίως στο τελευταίο τέταρτο. Τα γκολ: 12' Γιαννακόπουλος (αυτογκόλ), 38' Κονέ, 56' Αραούχο - 88' Νούνιες (πέναλτι).

Στην Τούμπα, με πρωταγωνιστή τον Πέλκα που σημείωσε δυο γκολ, ο ΠΑΟΚ σημείωσε μία από τις πλέον ευρείες νίκες του επί του Παναθηναϊκού σε αγώνα για το πρωτάθλημα, με 4-0. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι με οπαδούς για φέτος ήταν εντυπωσιακός και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους «πράσινους». Τα γκολ: 8', 51' Πέλκας, 67' Κουλούρης (πέναλτι), 77' Πρίγιοβιτς.

Χάρη σε δύο γκολ του Ανσαριφάρντ σε διάστημα πέντε λεπτών (62' - 66'), ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναιτωλικού με σκορ 4-1 στο Αγρίνιο. Τα άλλα δύο γκολ των «ερυθρολεύκων» πέτυχαν οι Φορτούνης (6') και Τζούρτζεβιτς (90+1'). Οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει με αυτογκόλ του Ενχελς στο 22'.

Ο Ατρόμητος επικράτησε με 1-0 του Λεβαδειακού και συνεχίζει την εκπληκτική του πορεία, παραμένοντας στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα. Σε τροχιά πεντάδας παρέμειναν ο Πανιώνιος, που στη Νέα Σμύρνη επιβλήθηκε του Πλατανιά με 2-1, και ο Αστέρας Τρίπολης, μετά τη νίκη του με 3-1 στη Ριζούπολη με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Σε ένα ματς γεμάτο ένταση, η Ξάνθη είχε τα δοκάρια (δύο, με τον ίδιο παίκτη, Ερικ Γέντρισεκ) και η ΑΕΛ το γκολ στις καθυστερήσεις με τον Κριεζμάν, που της έδωσε την πολύτιμη νίκη με 1-0.

Τέλος, στα Γιάννενα ΠΑΣ και Λαμία μοιράστηκαν γκολ και βαθμούς, μένοντας στο 1-1.

Η βαθμολογία: ΑΕΚ 30, Ολυμπιακός 29, ΠΑΟΚ 28, Ατρόμητος 27, Πανιώνιος 22, Αστέρας Τρίπολης 21, ΑΕΛ 17, ΠΑΣ Γιάννενα 17, Ξάνθη 17, Λαμία 16, Παναθηναϊκός 15, Λεβαδειακός 15, Απόλλων Σμύρνης 11, Κέρκυρα 11, Πλατανιάς 6.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ