Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κι άλλος νεκρός ορειβάτης στον Ολυμπο

Νεκρός εντοπίστηκε χτες 55χρονος ορειβάτης, στον Ολυμπο, στη θέση Λιβαδάκι, ύστερα από πτώση που είχε. Διασώστες τον εντόπισαν τα μεσάνυχτα, ενώ ακολούθησε ολονύχτια επιχείρηση μεταφοράς της σορού του σε ασφαλές και προσβάσιμο σημείο.

Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην 24η Ταξιαρχία στο Λιτόχωρο Πιερίας και από εκεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης. Αντίθετα, ο 37χρονος συνοδοιπόρος του βρέθηκε στην ίδια περιοχή τραυματισμένος και αφού οδηγήθηκε πρώτα στο καταφύγιο Πριόνια, διακομίστηκε στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Κατερίνης, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Ο 37χρονος είναι τραυματισμένος ελαφρά, με μώλωπες και κακώσεις σε αρκετά σημεία του σώματός του.

Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε για το περιστατικό το απόγευμα της Δευτέρας, όταν ο 37χρονος κάλεσε σε βοήθεια με το κινητό του τηλέφωνο. Οταν ανέφερε ότι ο ίδιος μαζί με τον 55χρονο βρίσκονταν σε δύσβατο σημείο στην περιοχή Καλόγερος, στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό τους από άνδρες της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ενώ επιχείρησε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Το έργο των διασωστών δυσχέραιναν οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στον Ολυμπο καθώς επίσης το σκοτάδι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ